Süddeutsche Zeitung: Mαξιλάρι δισεκατομμύριων αντί ενδεχομένης ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα

greece

Αυτό προκύπτει από έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της γερμανικής εφημερίδας 

Με ένα μαξιλάρι δισεκατομμυρίων, αντί ενδεχομένης ελάφρυνσης του χρέους, προτίθεται να υποστηρίξει η γερμανική κυβέρνηση την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της Suddeutsche Zeitung (έκδοση Τρίτης). Η Αθήνα πρέπει να είναι εξοπλισμένη κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις δόσεις των δανείων προς τις χώρες της ευρωζώνης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έως το 2022.

Συγκεκριμένα, στα έγγραφα αναφέρεται ότι «εάν χρησιμοποιείται από το 2019 ένα τέτοιο μαξιλάρι (από την Αθήνα) για να εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της, μπορούν να συντμηθούν οι προγραμματισμένες ελαφρύνσεις του χρέους». Γίνεται σε αυτά ένας απλός υπολογισμός: για κάθε 5 δισ. ευρώ που θα καταβάλλονται επιπλέον, θα μπορούσαν οι προβλεπόμενες ελαφρύνσεις -όπως επί παραδείγματι η παράταση αποπληρωμής των δανείων- να μειώνονται κατά δύο έτη. Συζητείται, δηλαδή, να εξοπλισθεί η Ελλάδα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε το μαξιλάρι να επαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2022, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί όλες των δόσεις των δανείων προς τις χώρες του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δηλαδή μετά τις επόμενες γερμανικές εκλογές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕΣΧΟΛΙΑ (3)

Άγγελος

Δηλαδή με τα ματωμένα πλεονάσματα που φθάνουν στο 5.2%, ρύθμιση χρέους γιόκ. Και οι φωστήρες μας εξακολουθούν να προβάλλουν ως επιτυχία την επίτευξη τερατοδών πλεονασμάτων.

Αγύριγο κεφάλι

ΕΥΤΥΧΩΣ που υπήρξε η Γερμανία γιά την Ελλάδα!_______________Χάριν της Γερμανίας η Ελλάδα σώθηκε από την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ιστορίας της._________Καταστροφή ανθρωπιστική και ακόμη ΥΠΑΡΞΕΩΣ της.

gelinas

Όταν δίνεις μαξιλάρι δισεκατομμυρίων κάποια στιγμή παίρνεις πίσω το μαξιλάρι μαζί με το μισό κρεβάτι και αν δεν είναι διαθέσιμο το κρεβάτι παίρνεις το σπίτι ολόκληρο, παλιό και δοκιμασμένο το κόλπο. Η Γερμανία βρήκε μια τριτοκοσμική χώρα με κυβερνήσεις για τα μπάζα και κάνει καλές μπίζνες. Αν γίνει ελάφρυνση του χρέους θα χαρίσουν χρήματα που ανήκουν σε γερμανούς φορολογούμενους πολίτες για να τα χαρούν αργόσχολοι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι. Προτιμούν να μην το κάνουν και κατανοώ απόλυτα την απόφαση τους. Προτιμούν να σπρώξουν ένα ακόμα βήμα στον τάφο την τριτοκοσμική χώρα προσθέτοντας κι άλλο στο χρέος της. Ζήτω η γελλάς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ec

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους, που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας

chrimatistirio

Σε χαμηλό 32 μηνών οι τράπεζες - Κατά 1,12% υποχώρησε ο ΓΔ στις 624,81 μονάδες, λόγω κυβερνητικών αναταράξεων και πιέσεων εξ Ιταλίας - Στο -5% η Πειραιώς, πτώση και σε Motor Oil-Viohalco, κέρδη για Τιτάνα μετά τη δημόσια πρόταση για εισαγωγή στο Euronext - Στο 4,37% το 10ετές ομόλογο


1
conte_6_10_708

Στα δύο έχει χωριστεί η ιταλική κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν για τον «άνευ προηγουμένου προϋπολογισμό» - Δραματικά κορυφώνεται η κρίση την ώρα που η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου εκτοξεύεται - Στο 4.47% τo ελληνικό 10ετές ομόλογο

2
fgrh_XL

Στην αντεπίθεση περνά η ΔΕΗ με αφορμή την υψηλή τιμή (54,74 ανά μεγαβατώρα), με την οποία έκλεισε η τελευταία δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας και τις γκρίνιες που διατυπώνονται από τους ιδιώτες προμηθευτές.