Διαδηλώσεις και πορείες στη ΔΕΘ

Διαδηλώσεις και πορείες στη ΔΕΘ

Τα συνδικάτα προανήγγειλαν δυναμική παρουσία στις κινητοποιήσεις της συμπρωτεύουσας

Χωρίς απαντήσεις αποχώρησαν συνδικάτα και παραγωγικές τάξεις από τη μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που πραγματοποιήθηκε εν όψει των εξαγγελιών στην έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα συνδικάτα προανήγγειλαν δυναμική παρουσία στις κινητοποιήσεις της συμπρωτεύουσας ενώ η ΑΔΕΔΥ που ζητούσε επαναφορά των "κομμένων" δώρων και επιδομάτων δήλωσε ότι δε παρευρεθεί στην ομιλία του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι αυτές οι συναντήσεις έχουν προσλάβει ένα γενικό , επικοινωνιακό χαρακτήρα και δε δίνουν λύσεις στα δραματικά προβλήματα των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων ( ΕΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ,ΣΕΤΕ και επιμελητήρια ) που συμμετείχαν στη συνάντηση -η οποία διήρκεσε 5 ώρες- ο πρωθυπουργός κάλεσε τις τράπεζες να ενισχύσουν την αγορά ως ανταπόδοση της στήριξης που τους πρόσφερε η πολιτεία .

Ο πρόεδρος της ενωσης ελληνικών τραπεζών κ. Β. Ράπανος παραδέχτηκε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δε μπορεί να ανοίξει τις στρόφιγγες για να ενισχύσει  τη ρευστότητα της αγοράς . Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου απάντησαν "αφού δε μπορείτε να μας δώσετε χρήμα, δώστε μας χρόνο" δίνοντας έμφαση σε ρυθμίσεις για αποπληρωμή δανείων , φορολογικών υποχρεώσεων και ασφαλιστικών εισφορών .

Οι παραγωγικές τάξεις έστειλαν μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός θα τους "έκλεβε πολύτιμο χρόνο" καθυστερώντας τα προγράμματα και τις οικονομικές εξελίξεις. Οι οικονομικοί υπουργοί άφησαν να εννοηθεί ότι για το 2010 δεν προτίθενται να αυξήσουν το ΦΠΑ ενώ ο μικρομεσαίοι έκρουσαν ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για χιλιάδες λουκέτα που θα οδηγήσουν στην εκτόξευση της ανεργίας .

Στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΓΣΕΕ επεσήμανε ότι το 2011 θα είναι η δραματικότερη χρονιά της ύφεσης και ζήτησε ρυθμίσεις για την προστασία των συλλογικών συμβάσεων , απαγόρευση των απολύσεων, μέτρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας , αύξηση του επιδόματος ανεργίας και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής του καθώς και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους συνταξιούχους. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papanatsiou_ar

Σήμερα η «πρεμιέρα» της πλατφόρμας που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τη Δευτέρα - «Τρύπα» 0,6% στον προϋπολογισμό λόγω παροχών «βλέπουν» ευρωπαϊκές πηγές που μίλησαν στο protothema.gr - Fitch: Θα τα πληρώσετε σε τόκους - Γραφείο Προϋπολογισμού: Μικρότερο από πέρυσι το πλεόνασμα

fitch_ratings_art

Ο οίκος αξιολόγησης δείχνει... έκπληκτος από την ένταση και την έκταση των εξαγγελιών: «Οι νέες ανακοινώσεις αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερη και ταχύτερη αντιστροφή των μέτρων του προγράμματος, από αυτή που περιμέναμε» - «Βλέπει» εντάσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές

18
soible_main01

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής Ραδιοφωνίας που επικρίνει τις κινήσεις των δανειστών στην Ελλάδα - «Έκλειναν τότε τους Έλληνες αξιωματούχους σε ξενοδοχεία και τους υπαγόρευαν τι να κάνουν»

1