Ανοίγει σήμερα στο Τορίνο η αυλαία της 66ης συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg

Ανοίγει σήμερα στο Τορίνο η αυλαία της 66ης συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg

Η επικίνδυνη άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρώπη είναι το βασικό θέμα στην «ατζέντα» - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος της ΤΙΤΑΝ αναμένεται να είναι παρόντες 

torino
«Αστακός» από σήμερα το Τορίνο της Ιταλίας καθώς ξεκινούν οι εργασίες της 66ης συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg.

Δύο Έλληνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ηγέτης της Ν.Δ και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, αναμένεται να δώσουν το παρών στη φετινή συνεδρίαση με κεντρικό θέμα στην ατζέντα την επικίνδυνη άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg-το ΝΗ Lingotto Hotel-είναι ήδη περικυκλωμένο από καραμπινιέρους με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια στην περιοχή.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι φέτος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, η αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας θα παραβρεθούν στη συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg που έχει την τιμητική της στην Ιταλία, σε μία χώρα όπου πλέον τα ηνία έχουν αναλάβει δύο αντισυστημικά και αντιμεταναστευτικά κόμματα: το κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στη φετινή συνεδρίαση θα είναι παρόντες, μεταξύ άλλων, οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, του Βελγίου, της Εσθονίας και της Ολλανδίας.

Υπό τον φόβο διαδηλώσεων, τα μέλη της Λέσχης Bilderberg προσπαθούσαν να αποκρύψουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον τόπο όπου αποφάσισαν να συναντηθούν.

Τα θέματα που είναι στην «ατζέντα»


Εκτός από τον λαϊκισμό στην Ευρώπη, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα όπως η πρόκληση της ανισότητας, το μέλλον της εργασίας, η τεχνητή νοημοσύνη, το ελεύθερο εμπόριο, η αμερικανική ηγεσία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη και τα υπόλοιπα από τη Βόρεια Αμερική.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες δεν δεσμεύονται από τις συμβάσεις του οργάνου που εκπροσωπούν ή τις προσυμφωνημένες θέσεις. Ως εκ τούτου, μπορούν να πάρουν χρόνο για να ακούσουν και να συλλέξουν ιδέες. Δεν υπάρχει λεπτομερής ημερήσια διάταξη, δεν προτείνονται ψηφίσματα, δεν λαμβάνονται ψήφοι και δεν εκδίδονται πολιτικές δηλώσεις.

Οι εργασίες της 66ης συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης