Ανοίγει σήμερα στο Τορίνο η αυλαία της 66ης συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg

torino

Η επικίνδυνη άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρώπη είναι το βασικό θέμα στην «ατζέντα» - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος της ΤΙΤΑΝ αναμένεται να είναι παρόντες 

«Αστακός» από σήμερα το Τορίνο της Ιταλίας καθώς ξεκινούν οι εργασίες της 66ης συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg.

Δύο Έλληνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ηγέτης της Ν.Δ και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, αναμένεται να δώσουν το παρών στη φετινή συνεδρίαση με κεντρικό θέμα στην ατζέντα την επικίνδυνη άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg-το ΝΗ Lingotto Hotel-είναι ήδη περικυκλωμένο από καραμπινιέρους με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια στην περιοχή.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι φέτος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, η αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας θα παραβρεθούν στη συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg που έχει την τιμητική της στην Ιταλία, σε μία χώρα όπου πλέον τα ηνία έχουν αναλάβει δύο αντισυστημικά και αντιμεταναστευτικά κόμματα: το κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στη φετινή συνεδρίαση θα είναι παρόντες, μεταξύ άλλων, οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, του Βελγίου, της Εσθονίας και της Ολλανδίας.

Υπό τον φόβο διαδηλώσεων, τα μέλη της Λέσχης Bilderberg προσπαθούσαν να αποκρύψουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον τόπο όπου αποφάσισαν να συναντηθούν.

Τα θέματα που είναι στην «ατζέντα»


Εκτός από τον λαϊκισμό στην Ευρώπη, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα όπως η πρόκληση της ανισότητας, το μέλλον της εργασίας, η τεχνητή νοημοσύνη, το ελεύθερο εμπόριο, η αμερικανική ηγεσία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη και τα υπόλοιπα από τη Βόρεια Αμερική.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες δεν δεσμεύονται από τις συμβάσεις του οργάνου που εκπροσωπούν ή τις προσυμφωνημένες θέσεις. Ως εκ τούτου, μπορούν να πάρουν χρόνο για να ακούσουν και να συλλέξουν ιδέες. Δεν υπάρχει λεπτομερής ημερήσια διάταξη, δεν προτείνονται ψηφίσματα, δεν λαμβάνονται ψήφοι και δεν εκδίδονται πολιτικές δηλώσεις.

Οι εργασίες της 66ης συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Fotis

Ού να μου χαθείς Κυριάκο, απο αυτούς πήρες εντολή για να πουλήσεις με τον Τσίπρα την Μακεδονία? Πείσε τους Έλληνες ο,τι κάνουν λάθος όταν σε κατηγορούν για αυτό το θεμα. Δεν θελουμε ρε τέτοιους κυβερνήτες, Έλληνες θελουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trftL

Εστω κι αν η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ελλάδα το 2018 σχεδόν διπλασιάστηκε έναντι του 2017, φθάνοντας τα 3,8 δισ. ευρώ, τα νούμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης απέχουν μακράν σε σχέση με τα πρό κρίσης επίπεδα του 2008 όταν το αντίστοιχο νούμερο έφθανε τα 8,7 δισ. ευρώ