Σταϊκούρας για Μεσοπρόθεσμο: Ο Τσίπρας από σφοδρός πολέμιος, έγινε λάτρης των υψηλών πλεονασμάτων

4409339

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για πρόσθετα μέτρα λιτότητας μετά το 2018 και δήθεν αντίμετρα

Σκληρή κριτική στο Μεσοπρόθεσμο ασκεί με δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα λιτότητας και μετά το 2018 όπως η περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πλήρη ασυνέπεια σε σχέση με όσα υποστήριζε μέχρι πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, ότι τα υψηλά πλεονάσματα «δεν βγαίνουν» και «σκοτώνουν την κοινωνία», καθώς όπως λέει ο κ. Τσίπρας «από σφοδρός πολέμιος, έγινε λάτρης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων».

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, με αφορμή τις δημοσιονομικές και μακροοικονομικές προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«
Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022, οι προβλέψεις του οποίου αποκαλύφθηκαν από την έκθεση αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση:

1ον. Θα επιβάλλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας και μετά το 2018.
Συγκεκριμένα, θα περικόψει για ακόμη μια φορά τις συντάξεις και θα μειώσει το αφορολόγητο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό λογαριασμό στα 14,5 δισ. ευρώ.

2ον. Θα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τους υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους, σε πλήρη ασυνέπεια με όσα υποστήριζε ο κ. 
Τσίπρας μέχρι πρόσφατα με επιχειρήματα του τύπου “σκοτώνουν την κοινωνία”, “πνίγουν την οικονομία”, “δεν βγαίνουν”. Σήμερα, αντιθέτως, αγνοώντας την αρνητική επίδραση που αυτά έχουν στην πραγματική οικονομία, ο πρωθυπουργός προβλέπει ότι η επίτευξή τους όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά θα δημιουργηθεί και δημοσιονομικός χώρος για δήθεν αντίμετρα.

Δηλαδή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από σφοδρός πολέμιος, τώρα έγινε λάτρης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, αδιαφορώντας για το στέγνωμα της οικονομίας και τη φτωχοποίηση όλης της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γράφει τον επίλογο ενός πολιτικού εγχειριδίου με τίτλο: “Πώς να υπόσχεσαι τα πάντα και να πράττεις τα αντίθετά τους, για να κερδίζεις λίγο ακόμη χρόνο παραμονής στην εξουσία”.

Όμως, οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πια ότι με “αριστερή χρυσόσκονη” δεν βάφονται αυγά»

Τι απαντούν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ

«Ας επιδείξει λιγότερη σπουδή η Νέα Δημοκρατία στην έκδοση ανακοινώσεων-συνονθυλευμάτων και περισσότερη στην προσεκτική μελέτη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όταν αυτό κατατεθεί στην Βουλή.

Κατόπιν, ας εκμεταλλευθεί την ευκαιρία να εμπλακεί σε έναν ουσιαστικό διάλογο καταθέτοντας επιχειρήματα και όχι αστεϊσμούς του επιθεωρησιακού genre. 

Κάτι τέτοιο θα περιποιούσε τιμή και στην ιδιότητά της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης και στους Έλληνες πολίτες, την στιγμή που η χώρα αλλάζει οριστικά σελίδα».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Βασίλης

Ελπίζουμε ότι με τα κρατικά πλεονάσματα από έχοντες περιουσίες επιχειρηματίες-επαγγελματίες θα γλυτώσουμε τη μείωση των συντάξεων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4418774

Εντός λίγων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις αιτήσεις διαγραφής - Αφορούν αφορούν ασφαλισμένους μετά το 1993, α αγρότες που είχαν και κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δημοσιογράφους με μπλοκάκι