Πάγωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Αύγουστο

Πάγωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Αύγουστο

Έξυσε τον πάτο του βαρελιού η οικοδομική δραστηριότητα το μήνα Αύγουστο αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου, η μείωση έφτασε το 32,24%, με βάση τα έσοδα από μελέτες και επιβλέψεις του ΤΕΕ.

Έξυσε τον πάτο του βαρελιού η οικοδομική δραστηριότητα το μήνα Αύγουστο αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου, η μείωση έφτασε το 32,24%, με βάση τα έσοδα από μελέτες και επιβλέψεις του ΤΕΕ.

Όπως σημειώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο, η κάμψη που σημειώθηκε στον κλάδο έναντι του περσινού διαστήματος είναι η χαμηλότερη της τελευταίας πενταετίας ενώ ο Αύγουστος είναι ο τρίτος κατά σειρά μήνας που η οικοδομή φθίνει έναντι των αντίστοιχων περσινών μηνών.    

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος, χαρακτηρίζει «τραγική την πορεία του κλάδου» την οποία αποδίδει στον τομέα της φορολογίας, της ρευστότητας της οικονομίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και ταυτόχρονα στην απουσία μιας συνολικής, συνεκτικής και αναπτυξιακής στρατηγικής στον τομέα της χωροταξίας, πολεοδομίας, των υποδομών και της οικοδομής».

Σύμφωνα με τα στοιχεία η μείωση των εσόδων από μελέτες και επιβλέψεις κατά τον Ιούνιο ήταν 12,19% και τον Ιούλιο κατά 14,01%.

Η μείωση, από άποψη αριθμού συναλλαγών ήταν ακόμη μεγαλύτερη και ξεπέρασε το 40%, γεγονός που αντικατοπτρίζει την καταστροφική πορεία που έχει πάρει ο κλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυσμενής εικόνα της οικοδομικής δραστηριότητας έρχεται σε μια εποχή που στις συναλλαγές αλλά και τα έσοδα από μελέτες και επιβλέψεις, συμπεριλαμβάνονται και αυτά που αφορούν τις δηλώσεις για τους ημιϋπαίθριους και άλλους προς τακτοποίηση χώρους των υφιστάμενων οικοδομών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ec

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους, που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας

chrimatistirio

Σε χαμηλό 32 μηνών οι τράπεζες - Κατά 1,12% υποχώρησε ο ΓΔ στις 624,81 μονάδες, λόγω κυβερνητικών αναταράξεων και πιέσεων εξ Ιταλίας - Στο -5% η Πειραιώς, πτώση και σε Motor Oil-Viohalco, κέρδη για Τιτάνα μετά τη δημόσια πρόταση για εισαγωγή στο Euronext - Στο 4,37% το 10ετές ομόλογο


1
conte_6_10_708

Στα δύο έχει χωριστεί η ιταλική κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν για τον «άνευ προηγουμένου προϋπολογισμό» - Δραματικά κορυφώνεται η κρίση την ώρα που η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου εκτοξεύεται - Στο 4.47% τo ελληνικό 10ετές ομόλογο

3
fgrh_XL

Στην αντεπίθεση περνά η ΔΕΗ με αφορμή την υψηλή τιμή (54,74 ανά μεγαβατώρα), με την οποία έκλεισε η τελευταία δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας και τις γκρίνιες που διατυπώνονται από τους ιδιώτες προμηθευτές.