Αποκάτασταση ισορροπίας σε μετοχές και ομόλογα

Αποκάτασταση ισορροπίας σε μετοχές και ομόλογα

Με πρωταγωνίστρια την Εθνική Τράπεζα – ύστερα από πάρα πολύ καιρό – η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε για δεύτερη ημέρα μια ανοδική κίνηση...

Συνεχίστηκε το ράλι στην Οδό Αθηνών 
Με πρωταγωνίστρια την Εθνική Τράπεζα – ύστερα από πάρα πολύ καιρό – η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε για δεύτερη ημέρα μια ανοδική κίνηση. Οι συμμετέχοντες εκμεταλλεύθηκαν την διεθνή ανοδική κίνηση στα χρηματιστήρια λόγω της παράτασης της ρευστότητας από την ΕΚΤ, οδήγησαν σε κέρδη την Αθήνα, κυρίως, τις τραπεζικές μετοχές. Το καλό βραχυπρόθεσμο κλίμα εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί καθώς στις αγορές ομολόγων σημειώθηκαν κάποιες ρευστοποιήσεις ( Γερμανικά – Ηπα ) ύστερα από την σημαντική άνοδο των τιμών την τελευταία περίοδο. Μ ΄ άλλα λόγια η ισορροπία αποκαταστάθηκε καθώς τώρα δεν κερδίζουν και οι δυο αγορές ( μετοχές και ομόλογα ) όπως συνέβαινε το διάστημα του Ιουλίου και Αυγούστου. Έτσι, τώρα φαίνεται ότι ρευστοποιήθηκαν κάποια κέρδη στα ομόλογα, ενω οι επενδυτές ζήτησαν ένα μικρό premium για τα δεκαετή γερμανικά και αμερικανικά, τα οποία είχαν φθάσει σε ιστορικά χαμηλές αποδόσεις.

Τελικώς, στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1613,41 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,69%. Στα 10,68 ευρώ έκλεισε η Εθνική Τράπεζα με άνοδο 5,74% και 2,8 εκατ. Τεμάχια.. Ακολούθησε η Eurobank με 4,13%, η Alpha
Bank με 3,81%. Με κέρδη 1,95% έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς. Εκτός από την Εθνική, υψηλές συναλλαγές εντοπίστηκαν σε Alpha Bank,Εurobank, Τράπεζα Πειραιώς, MIG, Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular. Κέρδη 3,76% για την ΟΠΑΠ, 3,05% για την Marfin Popular. Πτώση 3,34% για τον Τιτάνα και 0,99% για τα Ελληνικά Πετρέλαια. Στα 105 εκατ. Ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές με πακέτα σε Εθνική, Φουρλή και ΟΠΑΠ.«Καλπάζει» η  ελληνική χρηματιστηριακή αγορά  καθώς η μετοχή της Εθνικής  Τράπεζας για πρώτη φορά ύστερα από  πολύ καιρό ηγείται της ανοδικής κίνησης. 

Η άνοδος υποστηρίζεται  αποκλειστικά από κεφάλαια τα οποία  πήραν θέσεις χθες σε τραπεζικές  μετοχές. Στις 1603 μονάδες έφθασε ο  Γενικός Δείκτης σημειώνοντας κέρδη 2,04%. Στα 10,52 ευρώ η Εθνική Τράπεζα  σημειώνει κέρδη 4,16%. Άνοδος 3,24% για  την Alpha Bank και 3,14% για την Eurobank και 1,22% κέρδη για την Τράπεζα Πειραιώς. Άνοδος πάνω 2% για την MIG και την ΟΠΑΠ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης