Η χειρότερη εβδομάδα των δύο τελευταίων ετών για τις τουρκικές τράπεζες

749fb94ef58b2ecd99c1597b123cfaf0_XL

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings τις τοποθετεί υπό καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση

Οι τουρκικές τράπεζες υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα και είναι καθ' οδόν για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων δύο χρόνων, καθώς η Fitch Ratings τις τοποθετεί υπό καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση.

Ο οίκος αξιολόγησης έχει ετοιμάσει έκθεση για τις τουρκικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, και οι οποίες ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Fitch τοποθέτησε σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση (Rating Watch Negative) το αξιόχρεο (IDR) σε ξένο νόμισμα 25 τουρκικών τραπεζών, καθώς και την αξιολόγηση βιωσιμότητας τους(Viability Rating).

«To RWN στις αξιολογήσεις των τραπεζών αντανακλά ρίσκα στην επίδοση τους, στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, την κεφαλαιοποίηση και στις περισσότερες περιπτώσεις, στα προφίλ ρευστότητας και χρηματοδότησης, μετά από μια πρόσφατα περίοδο αυξημένης αναταραχής στις αγορές» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

H Fitch επισημαίνει ότι τα άμεσα ρίσκα στην μακροοικονομική και χρηματοοικονομική σταθερότητα της Τουρκίας έχουν μειωθεί μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Υπογραμμίζει ωστόσο, πως η ήδη μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας και η άνοδος των επιτοκίων θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη και μπορεί να οδηγήσουν σε επιδείνωση των οικονομικών δεικτών των τραπεζών.

Σημαντικά παραμένουν σύμφωνα με τον οίκο και τα ρίσκα για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δεδομένης της ανάγκης της Τουρκίας να εξυπηρετήσει την μεγάλη εξωτερική χρηματοδότηση σε ένα πιο δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον.

Πηγή: Newmoney.grΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_merkel

Το Βερολίνο ανοίγει «παράθυρο» για να μην περικοπούν οι συντάξεις αναφέρει το πρακτορείο – Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ είναι διατεθειμένη να στηρίξει τα σχέδια του Τσίπρα εφόσον ανάψει «πράσινο φως» η Κομισιόν

vouli_ktirio1

Τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού δείχνουν ότι υπάρχει περιθώριο για διανομή σημαντικού κοινωνικού μερίσματος - Σύμφωνα με την ανάλυση, η ελληνική οικονομία κινείται σε θετική τροχιά το γ' τρίμηνο του 2018, αλλά παραμένουν εστίες αβεβαιότητας

2
ddw

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας, διοργανώνει το μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #fintech 3.0 crowdhackathon.