Πώς θα εξοφλήσετε το φόρο του εκκαθαριστικού σε 12 δόσεις

Πώς θα εξοφλήσετε το φόρο του εκκαθαριστικού σε 12 δόσεις

Η ρύθμιση μπορεί να γίνει μέσω taxis πριν την ημερομηνία πληρωμής, αλλά επιβάλλεται επιτόκιο 5%

eforia-12-doseis-rythmisi-moneymoney_gr
Το δικαίωμα να εξοφλήσουν τους φόρους που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών τους δηλώσεων έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις - αντί σε 3 διμηνιαίες – έχουν και φέτος οι φορολογούμενοι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Με το αζημίωτο, βέβαια, αφού το Δημόσιο δίνει με την δυνατότητα ρύθμισης, αλλά επιβάλλει τόκο 5%, ακόμα κι αν οι οφειλές δεν είναι ληξιπρόθεσμες.

Το δικαίωμα αυτό μπορεί να το ασκήσει κάθε φορολογούμενος που παρέλαβε ή θα παραλάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος με την υπαγωγή της συνολικής οφειλής του εκκαθαριστικού στην «πάγια ρύθμιση» του νόμου 4152/2013. Για την ένταξη στη ρύθμιση αυτή δεν χρειάζεται πλέον να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της συγκεκριμένης οφειλής.
Η ένταξη στη ρύθμιση μπορεί επίσης να γίνει και αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη ή και η δεύτερη δόση ή αφού καταστεί ληξιπρόθεσμο ολόκληρο το ποσό της οφειλής. Σε κάθε περίπτωση, η «πάγια ρύθμιση» προβλέπει την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων δόσεων οφειλών φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ  ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης