Φέσσας: Η «έξοδος από τα μνημόνια» θα φέρει τη λήξη της προνομιακής χρηματοδότησης

4469636

«Σηματοδοτεί τη δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου υπογραμμίζοντας ότι «ο κύκλος της αποεπένδυσης πρέπει να κλείσει»

«Η «έξοδος από τα μνημόνια» θα φέρει τη λήξη της προνομιακής χρηματοδότησης και την προσφυγή στις αγορές. Θα φέρει επίσης κάποια αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο – με αυξημένη εποπτεία και αυστηρή τήρηση των ήδη ψηφισμένων μέτρων. Παράλληλα, θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία σε επιμέρους εθνικές πολιτικές» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στην ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Ο κ. Φέσσας ανέφερε ότι «8 χρόνια μετά, κάνοντας τον απολογισμό, μπορούμε να πούμε ότι γλυτώσαμε τη συντριβή και βελτιωθήκαμε σε αρκετούς τομείς. Με τεράστιο όμως κόστος, θυσίες, καθυστερήσεις και νέα προβλήματα».

«Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί τη δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου υπογραμμίζοντας ότι «ο κύκλος της αποεπένδυσης πρέπει να κλείσει».

«Να προσεγγίσουμε σε 4-5 χρόνια τους μέσους όρους της Ευρωζώνης. Δηλαδή να γίνονται νέες επενδύσεις περίπου στο 20% του ΑΕΠ, ή 45 δισ. ευρώ ετησίως, από τα 22,5 δισ. του 2017", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Φέσσας τόνισε την αναγκαιότητα πολλών ξένων επενδύσεων και ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την προέλκυση επενδύσεων, είναι μία μεταρρυθμιστική υπέρβαση. Τόσο σε επίπεδο στόχων και χρόνων, όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (3)

@

Με τα μνημόνια που ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ στηρίξατε/διαμορφώσατε, γλιτώσατε ΕΣΕΙΣ τη "συντριβή". Όχι η Ελλάδα. Αυτή και ο πληθυσμός της διαλύθηκαν για να πουληθούν με το κομμάτι στους "επενδυτές". Οι οποίοι, όταν και αν αποφασίσουν να "επενδύσουν" οι πρώτοι που θα διαλύσουν θα είστε ΕΣΕΙΣ και τα μαγαζάκια ΣΑΣ.

ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ

ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΥ "ΣΕΒ" .

Δεν μας παρατάς !!!

Είσαι εκτός τόπου και χρόνου ! Ετσι σου είπανε να πεις και το είπες ! Ρώτησες όμως τους συνταξιούχους ;; Εχεις ακούσει τίποτα για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ;;; Ασε μας χριστιανέ μου και κοίταξε να κάνεις καμια μπίζνα στη βιομηχανία σου που θα μας πεις ότι θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας .... Εσύ τη δικιά σου κονόμα κοιτάζεις ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.