Φέσσας: Η «έξοδος από τα μνημόνια» θα φέρει τη λήξη της προνομιακής χρηματοδότησης

4469636

«Σηματοδοτεί τη δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου υπογραμμίζοντας ότι «ο κύκλος της αποεπένδυσης πρέπει να κλείσει»

«Η «έξοδος από τα μνημόνια» θα φέρει τη λήξη της προνομιακής χρηματοδότησης και την προσφυγή στις αγορές. Θα φέρει επίσης κάποια αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο – με αυξημένη εποπτεία και αυστηρή τήρηση των ήδη ψηφισμένων μέτρων. Παράλληλα, θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία σε επιμέρους εθνικές πολιτικές» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στην ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Ο κ. Φέσσας ανέφερε ότι «8 χρόνια μετά, κάνοντας τον απολογισμό, μπορούμε να πούμε ότι γλυτώσαμε τη συντριβή και βελτιωθήκαμε σε αρκετούς τομείς. Με τεράστιο όμως κόστος, θυσίες, καθυστερήσεις και νέα προβλήματα».

«Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί τη δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου υπογραμμίζοντας ότι «ο κύκλος της αποεπένδυσης πρέπει να κλείσει».

«Να προσεγγίσουμε σε 4-5 χρόνια τους μέσους όρους της Ευρωζώνης. Δηλαδή να γίνονται νέες επενδύσεις περίπου στο 20% του ΑΕΠ, ή 45 δισ. ευρώ ετησίως, από τα 22,5 δισ. του 2017", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Φέσσας τόνισε την αναγκαιότητα πολλών ξένων επενδύσεων και ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την προέλκυση επενδύσεων, είναι μία μεταρρυθμιστική υπέρβαση. Τόσο σε επίπεδο στόχων και χρόνων, όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (3)

@

Με τα μνημόνια που ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ στηρίξατε/διαμορφώσατε, γλιτώσατε ΕΣΕΙΣ τη "συντριβή". Όχι η Ελλάδα. Αυτή και ο πληθυσμός της διαλύθηκαν για να πουληθούν με το κομμάτι στους "επενδυτές". Οι οποίοι, όταν και αν αποφασίσουν να "επενδύσουν" οι πρώτοι που θα διαλύσουν θα είστε ΕΣΕΙΣ και τα μαγαζάκια ΣΑΣ.

ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ

ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΥ "ΣΕΒ" .

Δεν μας παρατάς !!!

Είσαι εκτός τόπου και χρόνου ! Ετσι σου είπανε να πεις και το είπες ! Ρώτησες όμως τους συνταξιούχους ;; Εχεις ακούσει τίποτα για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ;;; Ασε μας χριστιανέ μου και κοίταξε να κάνεις καμια μπίζνα στη βιομηχανία σου που θα μας πεις ότι θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας .... Εσύ τη δικιά σου κονόμα κοιτάζεις ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koutsolioutsos-folie

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του, Αικατερίνη, πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ύστερα απο πιέσεις των νομικών τους, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή

6
pier-moscovici

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με την Ιταλία προχωρούν καλά αλλά μένει ακόμη δουλειά να γίνει

trapezi_christmann

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, οι τιμές των προϊόντων στα μεγάλα σουπερμάρκετ το 2018 είναι αμετάβλητες κατά μέσο όρο με το 2017, ενώ βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με το 2014 - Μικρή αύξηση στην τιμή της νωπής γαλοπούλας, μείωση στο χοιρινό 

seaways

Έντονη «ακτοπλοϊκή παραφιλολογία» προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η απόφαση της Fortress Investnment Group να μετατρέψει σε μετοχές της Attica Group που αντιστοιχούν στο 28,6%, το ανταλλάξιμο ομολογιακό δάνειο που είχε χορηγήσει στη Blue Star Ferries.