Φέσσας: Η «έξοδος από τα μνημόνια» θα φέρει τη λήξη της προνομιακής χρηματοδότησης

4469636

«Σηματοδοτεί τη δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου υπογραμμίζοντας ότι «ο κύκλος της αποεπένδυσης πρέπει να κλείσει»

«Η «έξοδος από τα μνημόνια» θα φέρει τη λήξη της προνομιακής χρηματοδότησης και την προσφυγή στις αγορές. Θα φέρει επίσης κάποια αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο – με αυξημένη εποπτεία και αυστηρή τήρηση των ήδη ψηφισμένων μέτρων. Παράλληλα, θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία σε επιμέρους εθνικές πολιτικές» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στην ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Ο κ. Φέσσας ανέφερε ότι «8 χρόνια μετά, κάνοντας τον απολογισμό, μπορούμε να πούμε ότι γλυτώσαμε τη συντριβή και βελτιωθήκαμε σε αρκετούς τομείς. Με τεράστιο όμως κόστος, θυσίες, καθυστερήσεις και νέα προβλήματα».

«Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί τη δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου υπογραμμίζοντας ότι «ο κύκλος της αποεπένδυσης πρέπει να κλείσει».

«Να προσεγγίσουμε σε 4-5 χρόνια τους μέσους όρους της Ευρωζώνης. Δηλαδή να γίνονται νέες επενδύσεις περίπου στο 20% του ΑΕΠ, ή 45 δισ. ευρώ ετησίως, από τα 22,5 δισ. του 2017", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Φέσσας τόνισε την αναγκαιότητα πολλών ξένων επενδύσεων και ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την προέλκυση επενδύσεων, είναι μία μεταρρυθμιστική υπέρβαση. Τόσο σε επίπεδο στόχων και χρόνων, όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (3)

@

Με τα μνημόνια που ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ στηρίξατε/διαμορφώσατε, γλιτώσατε ΕΣΕΙΣ τη "συντριβή". Όχι η Ελλάδα. Αυτή και ο πληθυσμός της διαλύθηκαν για να πουληθούν με το κομμάτι στους "επενδυτές". Οι οποίοι, όταν και αν αποφασίσουν να "επενδύσουν" οι πρώτοι που θα διαλύσουν θα είστε ΕΣΕΙΣ και τα μαγαζάκια ΣΑΣ.

ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ

ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΥ "ΣΕΒ" .

Δεν μας παρατάς !!!

Είσαι εκτός τόπου και χρόνου ! Ετσι σου είπανε να πεις και το είπες ! Ρώτησες όμως τους συνταξιούχους ;; Εχεις ακούσει τίποτα για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ;;; Ασε μας χριστιανέ μου και κοίταξε να κάνεις καμια μπίζνα στη βιομηχανία σου που θα μας πεις ότι θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας .... Εσύ τη δικιά σου κονόμα κοιτάζεις ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

apofaseis

Το επιχειρείν φαίνεται ότι μπορεί να …περιμένει: Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αποφάσεις υπαγωγής του αναπτυξιακού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση το 2016, με τα επίσημα νούμερα να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.276 προτάσεις προϋπολογισμού άνω των 3,8 δισ. ευρώ που αναμένουν επιχειρήσεις, με υγιή χρηματοοικονομικά στοιχεία, στην πλειονότητά τους από τον τομέα του τουρισμού, αλλά και από άλλους κλάδους στο κομμάτι των τροφίμων και της βιομηχανίας.

petrelaio

Η μέση τιμή αναμένεται μεν να διαμορφωθεί στα 1,14 ευρώ το λίτρο, αλλά σε πολλές γειτονιές στα μεγάλα αστικά κέντρα (όπου κατοικεί το 80% του πληθυσμού) εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1,17 ευρώ, ενώ για την ηπειρωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες περιοχές θα υπερβεί το 1,20 και στα νησιά το 1,28 ή 1,30 ευρώ

17
tsakalotos_arthro

Οι Ευρωπαίοι διαμήνυσαν ότι η μείωση των συντάξεων πρέπει να περιλαμβάνεται, έστω και με «αστερίσκο» – Η κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει κείμενο που θα εκφράζει την πρόθεσή της να μην προχωρήσει στην περικοπή, ύστερα όμως από συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς

6