Αδύναμη στην διεθνή δίνη

Συνεχίστηκε το ράλι στην Οδό Αθηνών 

Η ολοένα  και εντεινόμενη ανησυχία των επενδυτών  για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ και η μεταφορά κεφαλαίων σε ομόλογα και χρυσό, προκάλεσε σήμερα ρευστοποιήσεις σ όλα τα διεθνή χρηματιστήρια...

Η ολοένα  και εντεινόμενη ανησυχία των επενδυτών  για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ και η μεταφορά κεφαλαίων σε ομόλογα και χρυσό, προκάλεσε σήμερα ρευστοποιήσεις σ όλα τα διεθνή χρηματιστήρια.

Όμως, η Αθήνα είχε και ένα πρόσθετο λόγο για την πτώση καθώς τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών ήταν απογοητευτικά : Ζημίες 1,4 δισ. ευρώ στο α΄΄εξάμηνο έναντι κερδών 3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Και εκτός από την αδυναμία στις επιχειρήσεις η Αθήνα έχει το μειονέκτημα, ότι δεν έχει βάθος ως αγορά, έτσι είτε στην πτώση, είτε στην άνοδο, οι μεταβολές είναι μεγαλύτερες.     

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης – όπως και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – ανέκαμψαν προς το τέλος, έτσι έκλεισε στις 1555, 41 σημειώνοντας πτώση 0,37%. Κάτω από τα 10 ευρώ η Εθνική, στα 9,96 ευρώ έχασε 1,87%. Θετικά έκλεισε η Eurobank με άνοδο 0,19%. Πτώση 0,20% για την Alpha Bank. Με κέρδη 1,23% έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς.

Ρευστοποιήσεις πάνω από 5% στην Ελλάκτωρ και στην MIG. Αμετάβλητη έμεινε η Motor Oil. Kέρδη άνω του 2% για την ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στα 72 εκατ. ευρώ ανήλθε ο συνολικός όγκος συναλλαγών.                                           

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sallas_michalis

Αναπτύχθηκε (για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα) μία λανθασμένη και τιμωρητική αντίληψη, που όπως φάνηκε εκ των υστέρων, δεν την είχαν μόνον οι ξένοι αλλά και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όχι απλώς την ανέχθηκε αλλά και την υποστήριξε. Αν από τότε είχαν γίνει οι σωστοί χειρισμοί αλλά και αργότερα, αν η ΤτΕ είχε στηρίξει λύσεις αποτελεσματικές, το τοπίο σίγουρα θα ήταν σήμερα διαφορετικό, γράφει ο τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας

Mtx-German-1000

Τη στιγμή που αρκετές πόλεις στη Γερμανία είναι έτοιμες να απαγορεύσουν την κυκλοφορία σε παλιά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (Euro5 και παλαιότερα) οι επιτήδειοι έμποροι σε όλα τα Βαλκάνια σπεύδουν να τα αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής για να πουλήσουν στις χώρες τους σε πολύ υψηλότερες τιμές.

ddd_XL

H πρόσφατη είδηση ότι ένα από τα πιο φημισμένα στέκια καφέ του Κολωνακίου, έκλεβε ρεύμα, ζημιώνοντας με 40.000 ευρώ το ΔΕΔΔΗΕ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο φαινόμενο των ρευματοκλοπών που έθρεψε η κρίση και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ff_XL

Με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις για τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατόπιν της σχετικής απόφασης του Διοικητή της την περασμένη εβδομάδα

sidakseis

Το επικρατέστερο σενάριο δεν προβλέπει ακύρωση, αλλά αναστολή του μέτρου, στη λογική του «αυτόματου δημοσιονομικού κόφτη» - Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου αναμένονται οι τελικές αποφάσεις - Εκτός πραγματικότητας ο Τσίπρας, που εκτέθηκε πανηγυρίζοντας για (δήθεν) έγκριση του προϋπολογισμού χωρίς μείωση συντάξεων

27