Αδύναμη στην διεθνή δίνη

Συνεχίστηκε το ράλι στην Οδό Αθηνών 

Η ολοένα  και εντεινόμενη ανησυχία των επενδυτών  για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ και η μεταφορά κεφαλαίων σε ομόλογα και χρυσό, προκάλεσε σήμερα ρευστοποιήσεις σ όλα τα διεθνή χρηματιστήρια...

Η ολοένα  και εντεινόμενη ανησυχία των επενδυτών  για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ και η μεταφορά κεφαλαίων σε ομόλογα και χρυσό, προκάλεσε σήμερα ρευστοποιήσεις σ όλα τα διεθνή χρηματιστήρια.

Όμως, η Αθήνα είχε και ένα πρόσθετο λόγο για την πτώση καθώς τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών ήταν απογοητευτικά : Ζημίες 1,4 δισ. ευρώ στο α΄΄εξάμηνο έναντι κερδών 3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Και εκτός από την αδυναμία στις επιχειρήσεις η Αθήνα έχει το μειονέκτημα, ότι δεν έχει βάθος ως αγορά, έτσι είτε στην πτώση, είτε στην άνοδο, οι μεταβολές είναι μεγαλύτερες.     

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης – όπως και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – ανέκαμψαν προς το τέλος, έτσι έκλεισε στις 1555, 41 σημειώνοντας πτώση 0,37%. Κάτω από τα 10 ευρώ η Εθνική, στα 9,96 ευρώ έχασε 1,87%. Θετικά έκλεισε η Eurobank με άνοδο 0,19%. Πτώση 0,20% για την Alpha Bank. Με κέρδη 1,23% έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς.

Ρευστοποιήσεις πάνω από 5% στην Ελλάκτωρ και στην MIG. Αμετάβλητη έμεινε η Motor Oil. Kέρδη άνω του 2% για την ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στα 72 εκατ. ευρώ ανήλθε ο συνολικός όγκος συναλλαγών.                                           

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4469174

Ο αναδυόμενος εμπορικός προστατευτισμός, η άνοδος του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

fragkou_nasdaq

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Containers Αγγελική Φράγκου χτύπησε το καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης του Nasdaq – Ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας

843edf9f94ab565ccc9139002d9197af_XL

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των δύο ερμηνευτικών εγκυκλίων επί της νέας νομοθεσίας, με την οποία ουσιαστικά οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων εξισώνονται με τις καπνοβιομηχανίες ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, ο οποίος ξεκινά παράλληλα καμπάνια ενημέρωσης για όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο άτμισμα, με κεντρικό μήνυμα «Ο ατμός δεν είναι καπνός».