Αδύναμη στην διεθνή δίνη

Συνεχίστηκε το ράλι στην Οδό Αθηνών 

Η ολοένα  και εντεινόμενη ανησυχία των επενδυτών  για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ και η μεταφορά κεφαλαίων σε ομόλογα και χρυσό, προκάλεσε σήμερα ρευστοποιήσεις σ όλα τα διεθνή χρηματιστήρια...

Η ολοένα  και εντεινόμενη ανησυχία των επενδυτών  για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ και η μεταφορά κεφαλαίων σε ομόλογα και χρυσό, προκάλεσε σήμερα ρευστοποιήσεις σ όλα τα διεθνή χρηματιστήρια.

Όμως, η Αθήνα είχε και ένα πρόσθετο λόγο για την πτώση καθώς τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών ήταν απογοητευτικά : Ζημίες 1,4 δισ. ευρώ στο α΄΄εξάμηνο έναντι κερδών 3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Και εκτός από την αδυναμία στις επιχειρήσεις η Αθήνα έχει το μειονέκτημα, ότι δεν έχει βάθος ως αγορά, έτσι είτε στην πτώση, είτε στην άνοδο, οι μεταβολές είναι μεγαλύτερες.     

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης – όπως και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – ανέκαμψαν προς το τέλος, έτσι έκλεισε στις 1555, 41 σημειώνοντας πτώση 0,37%. Κάτω από τα 10 ευρώ η Εθνική, στα 9,96 ευρώ έχασε 1,87%. Θετικά έκλεισε η Eurobank με άνοδο 0,19%. Πτώση 0,20% για την Alpha Bank. Με κέρδη 1,23% έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς.

Ρευστοποιήσεις πάνω από 5% στην Ελλάκτωρ και στην MIG. Αμετάβλητη έμεινε η Motor Oil. Kέρδη άνω του 2% για την ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στα 72 εκατ. ευρώ ανήλθε ο συνολικός όγκος συναλλαγών.                                           

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

limani-pireas

Ο αρθρογράφος συνδέει την καθυστέρηση της Μ. Ζορμπά να αποφασίσει  για την πρόταση του ΚΑΣ με τις επικείμενες Ευρωεκλογές, λέγοντας ότι επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να λέει «στους ψηφοφόρους του ότι καταπολεμά τα μεγάλα συμφέροντα, ακόμη και όταν υπογράφει συμφωνίες μαζί τους»

meis

Η τελευταία προσπάθεια της Μέι να αποσπάσει υποστήριξη για το σχέδιό της αναφορικά με το Brexit, ξεσήκωσε ανταρσία χθες μεταξύ μελών του υπουργικού συμβουλίου που υποστηρίζουν την έξοδο από την ΕΕ, βαθαίνοντας έτσι την πολιτική αβεβαιότητα στη Βρετανία