Σεντένο μετά το Eurogroup: Σύγκλιση, όχι συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Σεντένο μετά το Eurogroup: Σύγκλιση, όχι συμφωνία για το ελληνικό χρέος

«Ακούσαμε καλά νέα από τους θεσμούς» σημείωσε ακόμη ο επικεφαλής των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, ενώ δήλωσε «αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, παρά το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα» 

senteno_eurogroup
«Έχουμε σύγκλιση σε τεχνικό επίπεδο, όσον αφορά στα μέτρα για την ελάφρυνση» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Κοινός στόχος, όπως είπε ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ταυτόχρονα, χαιρέτισε την τεχνική συμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι το σημερινό Eurogroup επικύρωσε αυτήν την συμφωνία.

«Ακούσαμε καλά νέα από τους θεσμούς» σημείωσε ακόμη, ενώ δήλωσε «αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, παρά το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα».

«Επιβεβαιώσαμε την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές. Είχαμε μια συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα εφαρμοστούν μετά την λήξη του προγράμματος. Θέλουμε βιωσιμότητα του χρέους, γι' αυτό θα υπάρξει νέα ανάλυση βιωσιμότητας, ώστε να καθοριστούν τα αναγκαία μέτρα. Δώσαμε εντολές σε όλους τους θεσμούς να λύσουν όλες τις εκκρεμότητες και στην επόμενη συνάντηση του Ιουνίου, θα κάνουμε ό,τι κριθεί αναγκαίο, για να βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα. Έχουμε τεχνική συμφωνία για την αξιολόγηση, έχουμε σύγκλιση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» δήλωσε συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του ο κ. Σεντένο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες περί ελάχιστης προόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας στο Washignton Group για το ελληνικό χρέος. Ως προς αυτό το θέμα, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις, με στόχο να βρεθεί λύση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Κατά τις ίδιες πηγές, το Eurogroup ανέθεσε στους θεσμούς την ολοκλήρωση ενός επικαιροποιημένου DSA (ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους), που θα αποτελέσει τη βάση για τον τελικό προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτισαν την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης