Μοσκοβισί: Να γίνει σαφές ότι το ελληνικό χρέος θα συνεχίσει να μειώνεται

Μοσκοβισί: Να γίνει σαφές ότι το ελληνικό χρέος θα συνεχίσει να μειώνεται

«Η συμφωνία πρέπει να είναι ουσιαστική και να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα μάτια των αγορών», σημειώνει o  Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων

moscovisi
«Είναι απαραίτητο να βρεθεί μια φιλόδοξη συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos, o Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Η συμφωνία πρέπει να είναι ουσιαστική και να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα μάτια των αγορών. Πρέπει να είναι σαφής σε όλους ότι το χρέος της Ελλάδας θα εξακολουθήσει να μειώνεται κατά τις προσεχείς δεκαετίες» σημειώνει ο Μοσκοβισί .

Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για μια έξοδο της Ελλάδας το φετινό καλοκαίρι από το πρόγραμμα διάσωσης, ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζει:

«To eurogroup αυτής της Πέμπτης πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου η ευκαιρία να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα. Έχει επιτευχθεί τεχνική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμικών οργάνων σχετικά με τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της. Επομένως, οι εταίροι της πρέπει να κάνουν το ίδιο και για την ελάφρυνση του χρέους. Έχουμε συλλογικά την ισχυρή υποχρέωση να ολοκληρώσουμε ευνοϊκά αυτό το πρόγραμμα βοήθειας, για να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα χρόνια κρίσης. Προτίθεμαι να δαπανήσω πολύ χρόνο και ενέργεια γι' αυτό το σκοπό τις προσεχείς εβδομάδες.


Διαβάστε περισσότερα στο
www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης