Χρηματιστήριο: Με τραπεζικό κρεσέντο έφτασε κοντά στις 800 μονάδες

xrimatistirio

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 797,65 μονάδες -  Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 71,2 εκατ. ευρώ

Με τραπεζικό κρεσέντο έως 8% , η αγορά επανήλθε στις 800 μονάδες, αποδεικνύνοντας ότι, οι τραπεζικές μετοχές ακολουθούν την μονότονη κίνηση : έντονη κάθοδος- έντονη άνοδος.

Ο Γενικός Δείκτης που ξεπέρασε ελαφρά και τις 800 μονάδες έκλεισε τελικά στις 797,65 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,68%.

Η συγκεκριμένη τακτική, της έντονης ανόδου που ξεκινά απο χαμηλά επίπεδα έχει χρησιμοποιηθεί εδω και 6-7 φορές απο τους ξένους και είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για τους traders για να βγάλουν χρήματα.

Υποστήριξη στην ανοδική κίνηση προσέφεραν οι εκτιμήσεις ξένων οίκων ( Jp Morgan ) πως η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε “βρώμική' έξοδο με πιστοληπτική γραμμή. Νιώθωντας ασφαλείς οι ξένοι επενδυτές αφού θα υάρχει στήριξη προχώρησαν σε αγορές που ανέστρεψαν την έντονη κάθοδο των πέντ προηγούμενων ημερών.

Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε με οριακή άνοδο 0,45% στα 2 ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο 2,69% στα 0,29 λεπτά. Η μετοχή της Εurobank έκλεισε με άνοδο 5,56% στα 0,95 ευρώ, Κέρδη 8,05% γαι την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,90 ευρώ. Κέρδη 3,5% γαι την Μπέλα στα 14,18 ευρώ. Άνοδος 2,83% γαι τον ΟΤΕ στα 10,90 ευρώ. Με πτώση 0,99% η μετοχή της ΔΕΗ στα 2,20 ευρώ. Με άνοδο 3,38% η μετοχή της Folli – Follie στα 7,65 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 71,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ αποτελούν πακέτα συναλλαγών σε Alpha Bank, Εurobank, Eθνική.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κότα

Οι τράπεζες μας κλεψαν τα λεφτά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

esm

Ο γενικός γραμματέας του ESM αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει σε μόνιμη βάση την εμπιστοσύνη των επενδυτών, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της – Τι αναφέρει στο τριμηνιαίο μήνυμά του προς τους επενδυτές 

ypourgeio_main

Το πλεόνασμα ανήλθε στα 3,157 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, ωστόσο μικρότερο σε σχέση με πέρυσι -  Πτώση στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος λόγω υπερφορολόγησης και ρυθμίσεων παλαιών χρεών - Περικόπηκαν προνοιακές δαπάνες - Λιγότερες επιστροφές

telikikloforias

Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.

1