«Παράθυρο» για κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί αφήνει η Παπανάτσιου

papanatasiou-vouli1

«Τα ποσά που έχουν εισπραχθεί δεν είναι τόσο μεγάλα ώστε να υπάρχει επιχειρηματολογία υπέρ του φόρου» λέει τώρα η υφυπουργός Οικονομικών

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να καταργηθεί ο ειδικός φόρος στο κρασί η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Η κ. Παπανάτσιου υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες» τότε θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, προσθέτοντας ότι «τα ποσά που έχουν εισπραχθεί δεν είναι τόσο μεγάλα ώστε να υπάρχει επιχειρηματολογία υπέρ του φόρου» και ότι ενδεχομένως θα είναι δυνατό να βρεθούν ισοδύναμα.

Η τοποθέτηση Παπανάτσιου ήλθε στον απόηχο των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση, οι οποίες κατέληξαν σε τεχνική συμφωνία. Μεταξύ άλλων τέθηκαν επί τάπητος οι δημοσιονομικές επιδόσεις για το 2018 και η προοπτική επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, είχε δεσμευθεί για κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί έως το τέλος του 2017.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Άγγελος

Κατάργηση φόρου στό κρασί, επιβολή φόρου 6% στο τσίπουρο και 4% στο χαρτί για φωτοτυπίες. Στο κωλόχαρτο πότε θα βάλετε ειδικό φόρο;; αν και ήδη φορολογείτε με 24% κατά την αγορά, συν άλλο ένα 24% κατά την απόρριψη μέσω αποχέτευσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ependisis

Στην ανάπτυξη της Αττικής Ριβιέρας «επενδύουν» οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ και Grivalia, οι δύο ανάδοχοι για την αξιοποίηση και μακροχρόνια εκμετάλλευση των δύο εκτάσεων στην περιοχή της Βούλας που παραμένουν εγκαταλειμμένες τα τελευταία... πολλά χρόνια.

akinita_ar

Ακόμα και σε περίπτωση παροχής «προσωρινής προστασίας» το Δημόσιο θα μπορεί να επιβάλει όλα τα άλλα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων στην κύρια κατοικία του αιτούντος, αλλά και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης η ασφαλιστικών μέτρων στην υπόλοιπη περιουσία του οφειλέτη

1