Χαμόγελα στις ασιατικές αγορές

Σημαντικά κέρδη  στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές χρηματαγορές καθώς συνεδρίασε η Bank of Japan με θέμα τα μέτρα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης και ο πρόεδρος της Federal Reserve Ben S. Bernanke υποσχέθηκε παρόμοιες πολιτικές.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές χρηματαγορές καθώς συνεδρίασε η Bank of Japan με θέμα τα μέτρα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης και ο πρόεδρος της Federal Reserve Ben S. Bernanke υποσχέθηκε παρόμοιες πολιτικές.

Με άνοδο 1,76% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 158,20 μονάδες φτάνοντας τις 9.149,26.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1% φθάνοντας στις 118,04 μονάδες στις 9:47 π.μ. στο Τόκιο.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 1,7%. Ανοδο 1,3% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Ανοδικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας,Μπεν Μπερνάνκι για την ανάκαμψη της οικονομίας στις ΗΠΑ το 2011, αλλά και τα κέρδη στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

O διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο ειδικός σε θέματα φορολογικού δικαίου Γιώργος Μυλωνογιάννης

Σε εξέλιξη το 5ο Athens Law Forum on Taxation-  Κύριοι ομιλητές  ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Στυλιανός Πέτσας, ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο ειδικός σε θέματα φορολογικού δικαίου Γιώργος Μυλωνογιάννης

connection

Παρά τους πρόσφατους πανηγυρισμούς της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ για αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις για να κλείσει η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να οριστικοποιηθεί κάποια τελική συμφωνία, με το χρόνο να γράφει ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του έργου.

dhmosi

Οσμή σκανδάλου αναδύεται από τις καταγγελίες κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία για 60 έτη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, του μεγαλύτερου logistics hub της χώρας, προς τη Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο Α.Ε., που είναι κοινοπραξία της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. (80%) και της Goldair Cargo (20%).

ITALIAN-ECONOMY

Σε άλλο μήκος κύματος κινείται η Süddeutsche Zeitung, η οποία στηλιτεύει τη στάση που τηρεί στο ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού η γερμανική κυβέρνηση, που θεωρεί ότι το βασικό πρόβλημα για την Ιταλία είναι το δημόσιο χρέος της