Οι εκπτώσεις τελείωσαν, οι προσφορές αρχίζουν!

Οι εκπτώσεις τελείωσαν, οι προσφορές αρχίζουν!

Με βάση τους μέχρι τώρα υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις των εμπορικών επιμελητηρίων, η μεγαλύτερη πτώση του τζίρου καταγράφεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί η πλειονότητα των εμπόρων να περίμενε ότι η κίνηση αυτό το καλοκαίρι θα ήταν πεσμένη, ωστόσο τα κακά νέα δεν είναι ποτέ ευχάριστα ακόμα και αν είναι αναμενόμενα. Ετσι, παρά τις μεγάλες εκπτώσεις που σε περίπτωσεις έφταναν ακόμα και το 80% επί της αρχικής τιμής, οι καταναλωτές γύρισαν την πλάτη στις Σειρήνες και προτίμησαν να βλέπουν τις βιτρίνες, από το να βάλουν το χέρι στην τσέπη. 

Η πτώση του τζίρου έφτασε το 25% σε σχέση με το αντίχτοιχο περσινό διάστημα των θερινών εκπτώσεων. Ετσι, οι έμποροι με το πέρας των εκπτώσεων την πρώτη του Σεπτέμβρη, αρχίζουν... προσφορές μήπως τονώσουν την αγορά.

Η έναρξη νέου γύρου προσφορών άλλωστε με τη λήξη των εκπτώσεων προβλέπεται και από τον σχετικό νόμο.

Με βάση τους μέχρι τώρα υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις των εμπορικών επιμελητηρίων, η μεγαλύτερη πτώση του τζίρου καταγράφεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ενώ άνοδος του τζίρου στα καταστήματα παρατηρείται στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο, όπως επίσης και στην Πάτρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moodys

Επικαλούμενος το έλλειμμα της χώρας - Ο οίκος αναφέρει ότι το χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η οικονομία της Ιταλίας θα συνεχίσει να ακολουθεί αδύναμη πορεία - Ως δεύτερη αιτία,  επικαλείται τις αρνητικές επιπτώσεις στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη από τη διακοπή των διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων

24