Με βίντεο του κοινού η μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Με βίντεο του κοινού η μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Για ακόμα μια φορά το υπουργείο Οικονομικών ζητάει από τους πολίτες τη βοήθεια τους για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτή τη φορά όχι με φόροεισπρακτικά μέτρα, αλλά με τις ιδέες  και το ταλέντο ιδιαιτέρα των νέων.

Για ακόμα μια φορά το υπουργείο Οικονομικών ζητάει από τους πολίτες τη βοήθεια τους για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτή τη φορά όχι με φόροεισπρακτικά μέτρα, αλλά με τις ιδέες  και το ταλέντο ιδιαιτέρα των νέων. Το υπουργείο καλεί τους ενδιαφερόμενους να φτιάξουν βίντεο μέχρι 60 δευτερόλεπτα, στα οποία θα παρουσιάζουν ένα θέμα, μία ιστορία ή ένα μήνυμα που μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Το κάθε video θα μπορεί να παρουσιάζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, να επιχειρεί να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη αντιμετώπισής του, να κινητοποιεί την κοινωνία για τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης, να επιβραβεύει την ορθή φορολογική συμπεριφορά και να οδηγεί σε αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στις φορολογικές υποχρεώσεις.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες είναι:
• η ειλικρινής και ακριβής δήλωση των εισοδημάτων
• η έγκαιρη πληρωμή φόρων, η έκδοση και συλλογή αποδείξεων
• η αποθάρρυνση αντιλήψεων που οδηγούν σε επιβράβευση της φοροδιαφυγής
• η φοροδιαφυγή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες
• η φοροδιαφυγή σε πολίτες με υψηλά εισοδήματα και μεγάλη περιουσία
• τα φορολογικά έσοδα ως μέσο χρηματοδότησης κάθε αγαθού και υπηρεσίας που παρέχεται από το κράτος.

Το μήνυμα μπορεί να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ή σε ομάδες στόχους που θα επιλέξουν οι ίδιοι οι δημιουργοί. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα ή και περισσότερα του ενός video, μέχρι το όριο των πέντε.

Οι συμμετοχές θα υποβάλλονται μέσω διαδικτύου σε ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 έως την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010. Οι συμμετοχές θα αναρτώνται άμεσα στην ιστοσελίδα.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των πολιτών θα ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση των συμμετοχών από ειδική επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και από έγκυρους ειδικούς και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας και της διαφήμισης.

Οι 10 καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν και θα λάβουν χρηματικό έπαθλο, το οποίο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη, σε 3.000 ευρώ για τη δεύτερη και σε 2.000 ευρώ για την τρίτη και για κάθε μία από τις υπόλοιπες επτά σε 1.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

argentini-dnt

Έπειτα από δύο νομισματικές κρίσεις το 2018, οι οποίες μείωσαν κατά 50% την αξία του νομίσματος της χώρας, η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ζήτησε ένα πρόγραμμα στήριξης

chrimatistirio

Βουτιά 4,57% για την Alpha bank στα 1,128 ευρώ. Με πτώση 3,66% η Εθνική Τράπεζα στα 1,104 ευρώ.Με πτώση 1,60%  η Eurobank στα 0,492 ευρώ. Με πτώση 2,35% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,83 ευρώ. Κέρδη 4,12% για την Motor oil στα 21,50 ευρώ. Άνοδος 2,11% γαι τον Μυτιληναίο στα 7,73 ευρώ. Με κέρδη 1,94% η Μπέλα στα 13,66 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 39,4 εκατ.ευρώ