Ανεργία, εργασιακά και ακρίβεια επί τάπητος

Ανεργία, εργασιακά και ακρίβεια επί τάπητος

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Οικονομίας...

Το πρόβλημα της ανεργίας, γενικά εργασιακά θέματα όπως οι συμβάσεις εργασίας καθώς και ζητήματα που συνδέονται με την ακρίβεια στην αγορά, έθεσε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Α.Διαμαντοπούλου και Εργασίας & Κοινωνικής ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη.

Ενόψει της συνάντησης της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό και της διαμόρφωσης του πλαισίου οικονομικής πολιτικής που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, το προεδρείο της ΓΣΕΕ έθεσε στους προαναφερόμενους υπουργούς το ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που συνδέονται με την ανεργία, με αναπτυξιακές παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και όχι με πολιτικές που συνδέονται μόνον με την ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας.

Η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, εξερχόμενη από την συνάντηση ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε για τις αυξήσεις στην αγορά, ζήτησε τη συμβολή της ΓΣΕΕ στην ενδυνάμωση του καταναλωτικού κινήματος για να γίνει μαχητικότερο στα δικαιώματά του.

«Η επιτυχία του Συμβολαίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, χρειάζεται τη συμβολή όλων μας. Χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή όλων, χρειάζεται η προσπάθεια όλων, ώστε να αλλάξει η επιχειρηματική αντίληψη και να δημιουργηθούν βιώσιμες και καινοτόμες επιχειρήσεις», επεσήμανε, η υπουργός, σε όσα αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων σχετικά με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι ήδη τρέχουν τα μισά προγράμματα και σταδιακά θα ενεργοποιηθούν και τα υπόλοιπα και υπενθύμισε ότι έχει λήξει η διαβούλευση για τον Αναπτυξιακό νόμο και ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να μην καθυστερήσει περαιτέρω την κατάθεση των προτάσεών της.

Μετά τη συνάντηση, εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας σε σχέση με τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας.

Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον πρωθυπουργό προκειμένου να θέσει αναλυτικά το πλαίσιο των διεκδικήσεών του ενόψει της διαμόρφωσης του πλαισίου οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dragasakis_erg


Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει μέσω ΕΣΠΑ την «τρύπα» στις ελληνικές τράπεζες – «Υπάρχει πολιτική βούληση και δυνατότητα να επιταχύνουμε την πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

volterra

Αποφασιστικά βήματα, από όλους τους φορείς της αγοράς αλλά και τους καταναλωτές, προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θεωρεί απαραίτητα ότι πρέπει να γίνουν ο διευθύνων σύμβουλος της Volterra κ. Πάνος Νίκου.

EURO

Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6%, δηλαδή για κάθε €100 μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις η Eurobank θα εισπράξει €6 - Το πακέτο των NPEs υπεγράφη μεταξύ της Eurobank Ergasias Α.Ε. και των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management

12
energean

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι η μετοχή αναμένεται να συμπεριληφθεί στους δείκτες TA-Oil & Gas και TA-90 που απαρτίζεται από τις μετοχές των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δεν έχουν συμπεριληφθεί στον δείκτη TA-35 Index

1