Ανεργία, εργασιακά και ακρίβεια επί τάπητος

Ανεργία, εργασιακά και ακρίβεια επί τάπητος

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Οικονομίας...

Το πρόβλημα της ανεργίας, γενικά εργασιακά θέματα όπως οι συμβάσεις εργασίας καθώς και ζητήματα που συνδέονται με την ακρίβεια στην αγορά, έθεσε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Α.Διαμαντοπούλου και Εργασίας & Κοινωνικής ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη.

Ενόψει της συνάντησης της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό και της διαμόρφωσης του πλαισίου οικονομικής πολιτικής που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, το προεδρείο της ΓΣΕΕ έθεσε στους προαναφερόμενους υπουργούς το ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που συνδέονται με την ανεργία, με αναπτυξιακές παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και όχι με πολιτικές που συνδέονται μόνον με την ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας.

Η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, εξερχόμενη από την συνάντηση ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε για τις αυξήσεις στην αγορά, ζήτησε τη συμβολή της ΓΣΕΕ στην ενδυνάμωση του καταναλωτικού κινήματος για να γίνει μαχητικότερο στα δικαιώματά του.

«Η επιτυχία του Συμβολαίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, χρειάζεται τη συμβολή όλων μας. Χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή όλων, χρειάζεται η προσπάθεια όλων, ώστε να αλλάξει η επιχειρηματική αντίληψη και να δημιουργηθούν βιώσιμες και καινοτόμες επιχειρήσεις», επεσήμανε, η υπουργός, σε όσα αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων σχετικά με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι ήδη τρέχουν τα μισά προγράμματα και σταδιακά θα ενεργοποιηθούν και τα υπόλοιπα και υπενθύμισε ότι έχει λήξει η διαβούλευση για τον Αναπτυξιακό νόμο και ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να μην καθυστερήσει περαιτέρω την κατάθεση των προτάσεών της.

Μετά τη συνάντηση, εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας σε σχέση με τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας.

Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον πρωθυπουργό προκειμένου να θέσει αναλυτικά το πλαίσιο των διεκδικήσεών του ενόψει της διαμόρφωσης του πλαισίου οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

imf

«Προβλέπουμε εδώ και καιρό ότι η (αμερικανική) ανάπτυξη προοδευτικά θα επιβραδυνθεί το 2019 σε σύγκριση με φέτος», στο μέτρο που το νομισματικό και δημοσιονομικό πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ θα αποκλιμακωθεί σταδιακά, υπογράμμισε ο Μορίς Όμπστφελντ

otio

«Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού», τόνισε, επισημαίνοντας ότι, φέτος, το μέρισμα αφορά σε 3,6 εκατομμύρια ωφελούμενους

16