Limit down για την μετοχή της Folli-Follie: Γιατί «κλείδωσε» στο -29,99%

folli_follie_arthro

Ο λόγος είναι μία έκθεση - κόλαφος που κυκλοφόρησε και κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για ψευδή απεικόνιση στοιχείων από την ελληνική εταιρεία

Ισχυρές πιέσεις και limit down για την μετοχή της Folli-Follie που βρίσκεται από το πρωί «κλειδωμένη» στο -29,99% και τα 10,74 ευρώ χάνοντας περισσότερα απο 400 εκατ. ευρώ σε μια συνεδρίαση.

Ο λόγος είναι μία έκθεση - κόλαφος που κυκλοφόρησε και κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για ψευδή απεικόνιση στοιχείων από την ελληνική εταιρεία.

Ύστερα απο τις λογιστικές καταστάσεις του 2017, όπου καταγράφηκαν αρνητικές ταμειακές ροές (με 177 εκατ. ευρώ συναλλαγματικές διαφορές), η μετοχή αντιδρούσε αρνητικά, ωστόσο δεν είχαν σημειωθεί τόσο επιθετικές πωλήσεις.

Οι επιθετικές πωλήσεις λοιπόν, συνδέονται με την έκθεση της Quintessential Capital Management που υπογράφει ο Gabriele Grego, γνωστός για την αποκάλυψη της «φούσκας» της ελληνικών συμφερόντων Globo στην χρηματιστηριακή αγορά του AIM.

Η έκθεση 77 σελίδων, που παρουσίασε ο Gabriele Grego σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη (και την οποία έχει στην κατοχή του το newmoney.gr), μεταξύ άλλων σημειώνει πως ο αριθμός των πραγματικών καταστημάτων που παρουσιάζονται στην ετήσια έκθεση της Folli Follie είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρότερος. Μάλιστα ο συντάκτης της έκθεσης έχει φροντίσει να δημοσιεύσει φωτογραφίες όπου κάνει αυτοψία σε καταστήματα που τελικά έκλεισαν σε ΗΠΑ, Κίνα και Ιαπωνία.

Τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής εταιρείας δεν είναι τόσο ακριβή, αναφέρει ο ίδιος.

Η εταιρεία είχε δημοσιεύσει ισολογισμό για το 2017 με αρνητικές ταμειακές ροές καθώς οι συναλλαγματικές διαφορές ήταν 177 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη βεβαίως είχαν ανέλθει λίγο πάνω απο τα 200 εκατ. ευρω.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι, μετά τον ισολογισμό είχε εκδοθεί έκθεση απο ελληνική χρηματιστηριακή με τιμή – στόχο τα 24 ευρώ, ενω άλλες χρηματιστηριακές σύστηναν αγορές ή διακράτηση στα 17 ευρώ.

Πρόσφατα ένα απο τα τρία fund που σορτάρουν τις ελληνικές τράπεζες είχε σορτάρει και την μετοχή της Folli- Follie, αλλά στην συνέχεια έκλεισε τις θέσεις.

Η απάντηση της εταιρείας

H FOLLI-FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «FF GROUP» δια της παρούσης ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι το σημερινό δημοσίευμα της Quintessential Capital Management είναι ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της. Η Εταιρεία επιφυλάσσεται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό με αναλυτικά στοιχεία διάψευσης των κατ' ιδίαν ψευδών πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα. Η Εταιρεία έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Eρωτηση

Ποιος ανόητος αγοράζει μετοχές follie follie?

Μαστερ του φραπε

Μεγαλη φουσκα..Κοινως μαζευω χρημα αβερτα παρουσιαζω υψηλο δανεισμο βαζω ψευτικα νουμερα,ουτε καν τα ξερω αυτα τα φολι με τα μπιχλιμπιδια..ταβγαζω σε οφ σορ και μετα βαραω πτωχευση χαχαχα σωπα ρε.Το 90% των ''επιχειρησεων'' στην Ελλαδα

ΜΑ! ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΕΓΑΜΕ

ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΩΣ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ! ΗΜΑΡΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ!

Nick

Απίστευτο χρήμα στα media για την προβολή του κυρίου,....

Ts

Οι ορκωτοί εκεγκτες τι έγραφαν; Έχει υπόψιν του κανένας;

Petros

Αντε να ερθει και η ωρα της Creta Farms...

@

μεγαλη φουσκα-απατη και αυτη

Alexander

Θα τα καταφέρει ο κ.Κουτσολιουτσος της Folli δεν τον φοβάμαι... Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρεθεί από ένα μαγαζάκι με μπιχλιμπιδια που είχε στην Αθηνα, μεγαλομετοχος στα ΚΑΕ (duty-free)!!!

so

τα καταφέρε και μπράβο του αλλα έχασε το παιχνίδι τωρα με ψευδή στοιχεια για τις πωλησεις στην Ασια ! οποιος ηθελε χρηματιστηριο να μαθει να παιζει με τους κανονες , ατυχος που ασχόληθηκαν μαζί του και το ξεσκέπασαν

ΜΡ

Τι θα καταφέρει; Να συγκαλύψει το κόλπο γκρόσο;

λιμιτντουν

όλοι κάνουν τις ατασθαλείες τους αλλα μερικοί νομίζουν οτι δενθα τους πάρουν χαμπαρι ποτέ, μέχρι που ενα φαντ αποφασίζει να διερευνήσει περετέρο αυτά τα περιέργα νούμερα που λίγοι καταλαβαίνουν ξοδευει χρημα κ χρονο και βγάζει εκατομ. γιατί τελικά είχε δίκαιο οτι εξαπατούν τους μετόχους

MP

Μήπως τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι είναι φούσκα;

@

και τι φούσκα σαπούνοφούσκα

ΝΙΚ

Φαντάζεστε να είχαμε εκθέσεις για όλες τις εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά ? Ή, λέω εγώ, για τις συστημικές τράπεζες?

Εσύ σήμερα

ας πούμε δηλαδή που είδες την έκθεση αυτή έτρεξες να δεις αν υπάρχει παράγωγο για να σορτάρεις και θέλεις να δεις και για τις τράπεζες για να κάνεις το ίδιο......Με το φραπόγαλο είσαι....

Batman

Του βάζεις δύσκολα. Για χορευτή του Συντάγματος τον κόβω και νυν απογοητευμενο

MP

Οι συστημικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και οι δείκτες κεφαλαιακής τους επάρκειας είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Οι τράπεζες δεν είναι αυτό που ξέραμε, ελέγχονται πλέον από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, δηλ. είναι δημόσιες. Μη τις συγχέετε με τη φούσκα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trftL

Εστω κι αν η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ελλάδα το 2018 σχεδόν διπλασιάστηκε έναντι του 2017, φθάνοντας τα 3,8 δισ. ευρώ, τα νούμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης απέχουν μακράν σε σχέση με τα πρό κρίσης επίπεδα του 2008 όταν το αντίστοιχο νούμερο έφθανε τα 8,7 δισ. ευρώ

hg_XL

Η αδιαφορία του κόσμου και η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας αποτελούν τα κυριότερα εμπόδια της νέας γενιάς κτηματογράφησης, η οποία θα χρειαστεί γενναίες επικοινωνιακές ενέσεις από την Ελληνικό Κτηματολόγιο, για να μπορέσει να αναστηθεί.