Limit down για την μετοχή της Folli-Follie: Γιατί «κλείδωσε» στο -29,99%

Limit down για την μετοχή της Folli-Follie: Γιατί «κλείδωσε» στο -29,99%

Ο λόγος είναι μία έκθεση - κόλαφος που κυκλοφόρησε και κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για ψευδή απεικόνιση στοιχείων από την ελληνική εταιρεία

folli_follie_arthro
Ισχυρές πιέσεις και limit down για την μετοχή της Folli-Follie που βρίσκεται από το πρωί «κλειδωμένη» στο -29,99% και τα 10,74 ευρώ χάνοντας περισσότερα απο 400 εκατ. ευρώ σε μια συνεδρίαση.

Ο λόγος είναι μία έκθεση - κόλαφος που κυκλοφόρησε και κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για ψευδή απεικόνιση στοιχείων από την ελληνική εταιρεία.

Ύστερα απο τις λογιστικές καταστάσεις του 2017, όπου καταγράφηκαν αρνητικές ταμειακές ροές (με 177 εκατ. ευρώ συναλλαγματικές διαφορές), η μετοχή αντιδρούσε αρνητικά, ωστόσο δεν είχαν σημειωθεί τόσο επιθετικές πωλήσεις.

Οι επιθετικές πωλήσεις λοιπόν, συνδέονται με την έκθεση της Quintessential Capital Management που υπογράφει ο Gabriele Grego, γνωστός για την αποκάλυψη της «φούσκας» της ελληνικών συμφερόντων Globo στην χρηματιστηριακή αγορά του AIM.

Η έκθεση 77 σελίδων, που παρουσίασε ο Gabriele Grego σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη (και την οποία έχει στην κατοχή του το newmoney.gr), μεταξύ άλλων σημειώνει πως ο αριθμός των πραγματικών καταστημάτων που παρουσιάζονται στην ετήσια έκθεση της Folli Follie είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρότερος. Μάλιστα ο συντάκτης της έκθεσης έχει φροντίσει να δημοσιεύσει φωτογραφίες όπου κάνει αυτοψία σε καταστήματα που τελικά έκλεισαν σε ΗΠΑ, Κίνα και Ιαπωνία.

Κλείσιμο
Τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής εταιρείας δεν είναι τόσο ακριβή, αναφέρει ο ίδιος.

Η εταιρεία είχε δημοσιεύσει ισολογισμό για το 2017 με αρνητικές ταμειακές ροές καθώς οι συναλλαγματικές διαφορές ήταν 177 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη βεβαίως είχαν ανέλθει λίγο πάνω απο τα 200 εκατ. ευρω.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι, μετά τον ισολογισμό είχε εκδοθεί έκθεση απο ελληνική χρηματιστηριακή με τιμή – στόχο τα 24 ευρώ, ενω άλλες χρηματιστηριακές σύστηναν αγορές ή διακράτηση στα 17 ευρώ.

Πρόσφατα ένα απο τα τρία fund που σορτάρουν τις ελληνικές τράπεζες είχε σορτάρει και την μετοχή της Folli- Follie, αλλά στην συνέχεια έκλεισε τις θέσεις.

Η απάντηση της εταιρείας

H FOLLI-FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «FF GROUP» δια της παρούσης ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι το σημερινό δημοσίευμα της Quintessential Capital Management είναι ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της. Η Εταιρεία επιφυλάσσεται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό με αναλυτικά στοιχεία διάψευσης των κατ' ιδίαν ψευδών πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα. Η Εταιρεία έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης