Ο Τσακαλώτος έστησε τον Γκουρία

Ο Τσακαλώτος έστησε τον Γκουρία

Η αμηχανία όταν ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ έφτασε στο υπουργείο για το ραντεβού όμως ο υπουργός Οικονομικών δεν ήταν εκεί... - Η ατάκα του Άνχελ Γκουρία προς τους φωτογράφους

tsakalotos_guria
Μια μικρή στιγμή αμηχανίας, μέσω σε εξαιρετικό κατά τα άλλα κλίμα, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών. 

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσκαλώτου με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί.

Λίγο πριν τις 10:50 εμφανίστηκε στο χώρο, στον 6ο όροφο του υπουργείου ο Μεξικανός επικεφαλής του ΟΟΣΑ μαζί με τη συνοδεία του. Όμως μπροστά στο ασανσέρ δεν τον περίμενε κανείς παρά μόνο οι φωτογράφοι και οι δημοσιογράφοι που τον οδήγησαν προς τον χώρο που βρίσκεται το γραφείο του κ. Τσακαλώτου και η αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Οικονομικών.

Χαμογελαστός ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ προχώρησε προς την είσοδο του γραφείου του κ. Τσακαλώτου όπου τον υποδέχτηκαν με αμηχανία και χαμόγελα μέλη της γραμματείας του.

Πολύ ευγενικά ο κ. Γκουρία ρώτησε αν πρέπει να περιμένει και πήγε να στρίψει προς την αίθουσα αναμονής αλλά οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών του είπαν να κατευθυνθεί στην αίθουσα συσκέψεων όπου επρόκειτο να γίνει το ραντεβού.

Κλείσιμο
Ο κ. Γκουρία μπήκε με τους συνεργάτες του στην αίθουσα συσκέψεων και άρχισε να ποζάρει στος φωτογράφους κρατώντας την έκθεση του ΟΟΣΑ αλλά ήταν μόνος.

gkouria1
gkouria2


Βρίσκονταν εκεί μόνο φωτογράφοι και λίγοι δημοσιογράφοι και κανένας να τον υποδεχτεί επισήμως και να του σφίξει το χέρι από την ελληνική πλευρά.

Για να σπάσει τον πάγο, ο επικεαλής του ΟΟΣΑ είπε με χιούμορ «we do not exist yet», δεν υπάρχουμε ακόμη, παρακαλώντας τους φωτογράφους να μην τον φωτογραφίζουν μόνο στην αίθουσα συσκέψεων και να περιμένουν τον υπουργό Οικονομικών.

Όπερ και εγένετο. Δύο λεπτά μετά έφτασε στον έκτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

gkouria6


Βάδισε με τη συνοδεία του το μακρύ διάδρομο από το ασανσέρ προς το γραφείο του και την αίθουσα συσκέψεων και ο Άνχελ Γκουρία τον υποδέχθηκε με μια ζεστή αγκαλιά.

gkouria4


Κανένα θέμα δεν δημιουργήθηκε προφανώς από την μικρή καθυστέρηση του υπουργού Οικονομικών... Άλλωστε η επίσκεψη Γκουρία έχει πανηγυρικό χαρακτήρα ο όποιος θα αναπτυχθεί στη συνέχεια και στην συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με θετικά μηνύματα για την ανάπτυξη και την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης