Χρηματιστήριο: Ράλι ανόδου με «έκρηξη» των τραπεζικών μετοχών

0000xrima

Το +9% των τραπεζικών ιδρυμάτων «έκλεισε» στο +1,61% και στις 849 μονάδες τον Γενικό Δείκτη

«Εκτοξεύθηκαν» σήμερα οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές, σημειώνοντας κέρδη έως 9,29%, γεγονός που προκάλεσε απόγνωση σε όσους πούλησαν ή «σόρταραν» το τελευταίο διάστημα.

Η δυναμική ήταν τέτοια, ώστε οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες ξεπέρασαν τις τιμές της αύξησης κεφαλαίου του 2015, ενώ η αγορά έφθασε στις 849,26 μονάδες με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει άνοδο 1,61%.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να κερδίζει η κυβέρνηση από τους δανειστές είναι τα επικείμενα stress tests, για τα οποία εδώ και ημέρες έχει επιβεβαιωθεί πως δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις ελληνικές τράπεζες.

Ράλι ανόδου κατέγραψε η μετοχή της Eurobank, η οποία έκλεισε στα 1,018 ευρώ με κέρδη 9,29%, ενώ ράλι έκανε και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με κέρδη 7,74%. Με άνοδο 5,97% έκλεισε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,337 ευρώ. Ράλι ανόδου έκανε και η μετοχή της Alpha bank στα 2,186 ευρω. Άνοδος 1,19% για τον ΟΤΕ στα 11,94 ευρώ. Με οριακά κέρδη 0,10% ο ΟΠΑΠ στα 9,81 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

uy2_XL

Μια συμφωνία αποικιοκρατικού χαρακτήρα, η οποία φαίνεται να υπαγορεύτηκε από την βιασύνη της κυβέρνησης να κλείσει πάση θυσία, η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και Shell για την αποεπένδυση των Ολλανδών από την αγορά της λιανικής, αποκαλύπτουν οι λεπτομέρειες του ντιλ τρεις μήνες μετά τις υπογραφές.

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.