Η Γερμανία πιστεύει ότι ο Τραμπ θα επιβάλλει δασμούς στην ΕΕ από την 1η Μαΐου

Η Γερμανία πιστεύει ότι ο Τραμπ θα επιβάλλει δασμούς στην ΕΕ από την 1η Μαΐου

Το Βερολίνο θεωρεί ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανανεώσουν την ισχύουσα εξαίρεση – «Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε» αναφέρουν πηγές της καγκελαρίας 

xalivas
Την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο περιμένει το Βερολίνο από τον Ντόναλντ Τραμπ. Πηγές της καγκελαρίας εκτιμούν ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα ανανεώσει την ισχύουσα εξαίρεση για την ΕΕ, που ολοκληρώνεται την 1η Μαΐου.

Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις διατυπώνονται μία ημέρα πριν την επίσημη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ στην Ουάσινγκτον.

«Επί του παρόντος, θα πρέπει να κινηθούμε με βάση την υπόθεση ότι οι δασμοί θα υπάρχουν την 1η Μαΐου», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».

«Η θέση της καγκελαρίου είναι ότι προτιμούμε να διαπραγματευτούμε, αλλά αυτό θα απαιτήσει μια εξαίρεση διαρκείας από τους δασμούς», εξήγησε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου τον Μάρτιο, κατηγορώντας τους εμπορικούς του εταίρους για αθέμιτες πρακτικές. Έδωσε, ωστόσο, εξαίρεση στην ΕΕ έως την 1η Μαΐου απαιτώντας ως αντάλλαγμα ένα μεγαλύτερο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης