Αναστέλλει τις δραστηριότητές της στην Αυστρία η Uber μετά από προσωρινή διαταγή δικαστηρίου στη χώρα

uber

«Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου και εργαζόμαστε σκληρά για να αλλάξουμε το λειτουργικό μοντέλο τις επόμενες μέρες», δήλωσε η εταιρεία

Η διαταγή απαιτεί από την Uber να σταματήσει τις δραστηριότητές της ώστε να διασφαλίσει ότι οι κλήσεις για ταξί διαχειρίζονται κεντρικά κι όχι απευθείας από τον οδηγό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι δραστηριότητές της Uber στη Βιέννη, μια πόλη 1,9 εκατ. κατοίκων, θα σταματήσουν σήμερα ενώ αναμένεται να επανεκκινήσουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

«Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου και εργαζόμαστε σκληρά για να αλλάξουμε το λειτουργικό μοντέλο τις επόμενες μέρες» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Uber.

Η εταιρεία διαμοιρασμού ταξί έχει αναγκαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητές της σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, όπου σταμάτησε τη λειτουργία της UberX στις αρχές Απριλίου.

Η αμερικανική εταιρεία έχει κατηγορηθεί για παραβίαση της φορολογικής νομοθεσίας και για υπονόμευση του κλάδου των ταξί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΒΜ

Και στην Αυστρία Θύμιος και ΣΥΡΙΖΑ;...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».