Υποτονικότητα στις διεθνείς αγορές, καθώς ολοκληρώνεται η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

euro

Ήπιες κινήσεις στους δείκτες, με τις αγορές να έχουν ήδη αποτιμήσει σε μεγάλο βαθμό τα ισχυρά κέρδη των εταιρειών

Οριακές απώλειες καταγράφει η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς το ράλι των προηγούμενων ημερών διαδέχεται η υποτονικότητα και μερική κατοχύρωση κερδών.

Οι επενδυτές επέλεξαν να αγνοήσουν τις γεωπολιτικές εντάσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στρέφοντας τα βλέμματά τους στα εταιρικά αποτελέσματα, οι ανακοινώσεις των οποίων ολοκληρώνονται σήμερα.

Έχοντας αποτιμήσει σε μεγάλο βαθμό τα ισχυρά κέρδη, οι περισσότεροι δείκτες κινούνται σήμερα με απώλειες της τάξεως του 0,10-0,15% (Euro Stoxx, Φτανκφούρτη, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), ενώ κέρδη καταγράφει ο παραδοσιακά "αντιδραστικός" FTSE του Λονδίνου με +0,25%.

Την ίδια ώρα η Wall Street καταγράφει ήπια ανοδική αντίδραση μετά και τις απώλειες λόγω του κύματος πωλήσεων στα αμερικανικά ομόλογα.

Όσον αφορά τα εταιρικά κέρδη, την πιο ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών ανακοίνωσε ότι είχε η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet.

Η ζήτηση για αναζήτηση διαφημίσεων κινητών και η ισχυρή επίδοση της υπηρεσίας βίντεο του YouTube οδήγησαν τις πωλήσεις, που έφτασαν στα 24,9 δισ. δολάρια, σε άνοδο κατά 24% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια ώρα, τα έσοδα της Peugeot αυξήθηκαν κατά 42%, λόγω κυρίως της συγχώνευσης κυρίως με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Opel, την οποία απέκτησε από τη General Motors, πέρυσι. Σκαρφάλωσαν στα 18,18 δισ. ευρώ από 12,80 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Από την άλλη μεριά, τα καθαρά κέρδη της Volvo αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο, αλλά δεν ήταν σε συμφωνία με τις προβλέψεις. Η σουηδική εταιρεία κατασκευής φορτηγών ανακοίνωσε ότι ήταν 5,65 δισ. σουηδικές κορώνες (666 εκατ. δολάρια), σε άνοδο 23% από τα 4,58 δισ. σουηδικές κορώνες την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν τα 5,82 δισ. Η μετοχή της υποχωρεί 3,1%.

Διψήφια ανάπτυξη κερδών δημοσίευσε o Όμιλος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Τα συνολικά έσοδα για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου ενισχύθηκαν 13%, φτάνοντας στα 520 εκατ. βρετανικές λίρες σε ετήσια βάση.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma ανέβασε τον στόχο ετήσιας ανάπτυξης, μετά την καλύτερη από την αναμενόμενη έναρξη του 2018. Η ζήτηση για παπούτσια, ενδύματα και αξεσουάρ παγκοσμίως ενίσχυσε τις τριμηνιαίες πωλήσεις, στο 1,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 12,5% σε ετήσια βάση.

Η απόδοση του δεκαετούς Treasury και το γερμανικό Ifo
Άλλο θέμα που τραβάει την προσοχή των επενδυτών σήμερα, είναι η απόδοση του δεκαετούς Treasury, η οποία χθες χτύπησε το 2,99%, το υψηλότερο σημείο από τις αρχές Ιανουαρίου του 2014.

Το «φλερτ» με το 3% θα μπορούσε να προκαλέσει αντίδραση από τις αγορές παγκοσμίως. Ωστόσο, από τότε υποχώρησε από αυτό το «ψυχολογικό» όριο. Οι επενδυτές πωλούν τα Treasurys τον Απρίλιο, ανεβάζοντας τις αποδόσεις, εν μέσω ανακούφισης για τον αυξανόμενο πληθωρισμό, που μπορεί να κάνει την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα να συσφίξει τη νομισματική πολιτική πιο γρήγορα. Παρόλα αυτά σήμερα κινείται πτωτικά.

Στο επίκεντρο και η υποχώρηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Απρίλιο, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Ifo. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 102,1 μονάδες, από 103,3 τον Μάρτιο. Δημοσκόπηση του Reuters ανέμενε να φτάσει στις 102,7 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eurogroup

Στην ατζέντα συζήτησης περιλαμβάνεται η μετεξέλιξη του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ και η γαλλο-γερμανική πρόταση για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης - Για την Ελλάδα, όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου

sterlina

Ύστερα από μία εβδομάδα κατά την οποία η κυβέρνηση της Μέι ταλανίστηκε από ένα κύμα παραιτήσεων, δεν έχει ακόμα εκκινήσει διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της πρωθυπουργού

foto_main01

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στέκεται αρωγός στο σημαντικό κοινωφελές έργο που επιτελεί για περισσότερα από 50 χρόνια το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και, στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της ΕΛΠΕ παρέδωσαν στον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Χαράλαμπο Πυρουνάκη τα κλειδιά ένας σύγχρονου επταθέσιου αυτοκίνητου, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών της γνωστής για το κοινωνικό της έργο «Φιλικής Φωλιάς».

lemer-solts

Οι στόχοι  του προϋπολογισμού των «19» είναι κατ’ αρχάς να ενισχυθεί η σύγκλιση μεταξύ των εταίρων και δεύτερον να σταθεροποιηθεί τη κατάσταση, με εργαλεία που θα αποτρέπουν τις σπασμωδικές αντιδράσεις και τον πανικό

mitsotakis_stournaras

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα «κόκκινα δάνεια» και συγκεκριμένα οι προτάσεις της ΤτΕ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί μείζονος σημασίας

shfew

Πρόσθετη ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Άρθρα 12 έως 14 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 της 27 Απριλίου 2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου