Πάει περίπατο ο «αυτόματος» μηχανισμός ελάφρυνσης του χρέους με ρήτρα την Ανάπτυξη

komision

Υπέρ ενός «ημί-αυτόματου» μηχανισμού τάσσεται τώρα και η Κομισιόν - Η αναφορά αυτή δεν συνάδει κατ’αρχήν με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για ένα «αυτόματο μηχανισμό» ελάφρυνσης του χρέους, όπως τον είχε προτείνει κατ’αρχήν ο Πρόεδρος Μακρόν

Στις καλένδες οδεύει και ο «αυτόματος» μηχανισμός ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπως διαφαίνεται από την δήλωση του αρμόδιου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε 23 Απριλίου από την Ουάσιγκτον στην γαλλική ηλεκτρονική εφημερίδα Agence Europe, τάσσεται υπέρ ενός «ημί – αυτόματου» μηχανισμού για την Ελλάδα.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι «ο αυτοματισμός είναι μία καλή βάση» αλλά ένα ημι-αυτόματο σύστημα είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή, ώστε να μην εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, με έκφραση πολιτικής βούλησης των κρατών.

Η αναφορά αυτή δεν συνάδει κατ’αρχήν με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για ένα «αυτόματο μηχανισμό» ελάφρυνσης του χρέους, όπως τον είχε προτείνει κατ’αρχήν ο Πρόεδρος Μακρόν, με βάση τον οποίον θα ήταν εφικτό το ΔΣ του Ταμείου να εγκρίνει την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Ικανοποιεί όμως το Βερολίνο που δεν επιθυμεί να δοθεί «λευκή επιταγή» στην Ελλάδα, με αυτόματη ελάφρυνση πληρωμών του χρέους εάν δεν παίρνει μέτρα για να διασφαλίζει τους υψηλούς ρυθμούς Ανάπτυξης που προϋποθέτει η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για τα επόμενα χρόνια.

Το λεγόμενο και «γαλλικό κλειδί» για ελάφρυνση του χρέους θα εξεταστεί και στο Eurogroup στις 21 Μαΐου. Η ατζέντα της συναντήσεως όμως αναφέρει ότι το μέτρο της ρύθμισης του χρέους με βάση την Ανάπτυξη είναι ένα από τα «πιθανά» μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Νικος

"με αυτόματη ελάφρυνση πληρωμών του χρέους εάν δεν παίρνει μέτρα για να διασφαλίζει τους υψηλούς ρυθμούς Ανάπτυξης"...το είχα πει ακριβώς έτσι όταν το είχε προτείνει η Γαλλία και βγήκε ένας συριζαιος και με είπε αστοιχειωτο στα οικονομικά και χαζό. Πάντα έτσι κάνουν αυτοί οι βλάκες, νομίζουν ότι είναι έξυπνοι κάνουν ότι κάνουν, πέφτει το πλοίο στα βράχια και μετά λένε ότι φταίει ο Σόρος. Είναι απελπισία αυτή η έλλειψη αυτογνωσιας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lignites

Μοντέλο Fraport στο διαγωνισμό για το λιγνίτη και τρεις υποψήφιους «μάρκαρε» χθες ο επικεφαλής της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι στην τελική κούρσα του διαγωνισμού που δρομολογείται (εάν δεν υπάρξει και άλλη παράταση) για τις 23 Ιανουαρίου θα συμμετέχουν τρία σχήματα: οι Τσέχοι της Seven Energy με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι Κινέζοι της CHN Energyμε τον όμιλο Κοπελούζο και η εταιρεία Μυτιληναίος.

akinito

Ανοικτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση ενός από τα πιο γνωστά κτίρια, ιδιοκτησίας της στο κέντρο της Αθήνας εκκινεί η Τράπεζα της Ελλάδος, εκμεταλλευόμενη και τη θετική συγκυρία του εγχώριου real estate και δη στην «καρδιά» της ελληνικής πρωτεύουσας.