Πτώση για τον Dow λόγω ομολόγων και τεχνολογίας

Πτώση για τον Dow λόγω ομολόγων και τεχνολογίας

Η Wall Street τηρεί επίσης στάση αναμονής για την περίοδο οικονομικών αποτελεσμάτων - Πάνω από 170 εταιρείες πρόκειται να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

wall_street
Μικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, λόγω της πτώσης της τεχνολογίας και της αύξησης των επιτοκίων.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,06% στις 24.448 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs να έχει τη μεγαλύτερη πτώση. Ο S&P 500 +0,01% στις 2.670 μονάδες. Ο Nasdaq -0,25% στις 7.128 μονάδες με τις Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet να υποχωρούν.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ανήλθε στο 2,99%, μια «ανάσα» από το 3%, όπου έφτασε τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2014.

Οι επενδυτές πωλούν τα αμερικανικά ομόλογα, ωθώντας υψηλότερα τις αποδόσεις, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση του πληθωρισμού, κίνηση που ενδεχομένως να αναγκάσει τη Fed να προχωρήσει πιο γρήγορα σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Κάθε φορά που υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό, αυτό φοβίζει την αγορά», δήλωσε ο Mark Esposito, Διευθύνων Σύμβουλος της Esposito Securities. «Εάν η αμερικανική δεκαετία υπερβεί το 3%, αυτό θα μπορούσε να είναι καταλύτης για την υποχώρηση της αγοράς» πρόσθεσε.

Η Wall Street τηρεί επίσης στάση αναμονής για την περίοδο οικονομικών αποτελεσμάτων. Πάνω από 170 εταιρείες πρόκειται να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι ισχυρά. Πάνω από το 82% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Η Merck σημείωσε άνοδο 2,4%, μετά την αναβάθμιση από την Goldman Sachs. Άνοδος 0,51% για την Caterpillar μετά την αναβάθμιση από τη Citi.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης