Σε «παράδεισο» κρυπτονομισμάτων εξελίσσεται η Μάλτα

malta2

«Τα ψηφιακά νόμισματα είναι το αναπόφευκτο μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος» δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας

Άλλα δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων παγκοσμίως μεταφέρουν την έδρα τους στη Μάλτα. Το μικρό ευρωπαϊκό κράτος του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με τους φορολογικούς παραδείσους, εξελίσσεται σε διεθνή κόμβο κρυπτονομισμάτων.

Αναλυτές λένε ότι είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν κι άλλα ανταλλακτήρια. Οι αρμόδιοι σε αυτό το κρατίδιο της Μεσογείου, που είναι το μικρότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκουν να ενισχύσουν τις περιουσίες τους, καθιστώντας τη Μάλτα ως μία από τις πιο φιλικές περιοχές του κόσμου για έναν τομέα που προκαλεί ανησυχία μεταξύ πολλών ρυθμιστικών αρχών, όπως είναι τα ψηφιακά νομίσματα.

Σε μια εποχή που οι χώρες σε όλο τον κόσμο εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τις επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα, αν δεν τις πυροδοτούν ταυτόχρονα, η Μάλτα δημιουργεί κανόνες που θα πρέπει να δώσουν στους ιδιοκτήτες ανταλλαγής τέτοιων νομισμάτων, αλλά και στους χρήστες, μια βεβαιότητα σχετικά με το μέλλον.

Οι κανόνες θα καλύπτουν τον τρόπο λειτουργίας των ανταλλακτηρίων, των χρηματιστηρίων, των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και των εμπόρων, καθιστώντας τα ευρέως υπαγόμενα σε ρυθμιστικούς κανονισμούς. "Το προτεινόμενο πλαίσιο θα προσφέρει ασφάλεια δικαίου σε ένα χώρο που δεν έχει ρυθμιστεί σήμερα", ανέφερε η κυβέρνηση σε ένα έγγραφο διαβούλευσης. «Μια εθνική φορολογική πολιτική που επιτρέπει στις διεθνείς επιχειρήσεις του νησιού να πληρώσουν ποσοστό μόλις 5%, δεν βλάπτει» ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ σε σχετικές δηλώσεις του τόνισε πως τα κρυπτονομίσματα αποτελούν το αναπόφευκτο μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και πως θα δημιουργήσουν τις βάσεις για μια νέα οικονομία.

malta

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

turk-lirasi

Ο ανταποκριτής του Spiegel στην Κωνσταντινούπολη μεταδίδει ότι παρά τη μερική ανατίμηση της λίρας, μετά την αποφυλάκιση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, και παρά τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος, «οι άνθρωποι στην Τουρκία αρχίζουν μόλις τώρα να αντιλαμβάνονται πραγματικά έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης».

main_stournaras

Στην επίτευξη του στόχου αυτού, όπως διευκρίνισε, αυξημένη συμβολή αναμένεται να έχουν οι πωλήσεις δανείων, οι εισπράξεις δανείων, η ρευστοποίηση εξασφαλίσεων και οι επιτυχείς ρυθμίσεις δανείων

6
tsipras_merkel

Το Βερολίνο ανοίγει «παράθυρο» για να μην περικοπούν οι συντάξεις αναφέρει το πρακτορείο – Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ είναι διατεθειμένη να στηρίξει τα σχέδια του Τσίπρα εφόσον ανάψει «πράσινο φως» η Κομισιόν

24