Σεντένο: Είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία για το χρέος

Centeno

Ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ είπε ότι «οι θέσεις (των δύο πλευρών) είναι σήμερα πολύ πιο κοντά απ' ότι πριν»

Πιο κοντά σε μια συμφωνία για το χρέος βρίσκονται οι δανειστές της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας από την Ουάσινγκτον, ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ είπε ότι «οι θέσεις (των δύο πλευρών) είναι σήμερα πολύ πιο κοντά απ' ότι πριν», προσθέτοντας ότι απομένει ακόμα λίγος δρόμος, αλλά ότι υπάρχει θετικό κλίμα που αντανακλά την θέληση (του ΔΝΤ) να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για το Ταμείο πριν συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης. Η συμμετοχή του, ακόμα και μερικούς μήνες πριν την εκπνοή του προγράμματος, είναι σημαντική για μερικές χώρες, όπως η Γερμανία.

Μια δέσμευση του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα βοηθήσει στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα, υποστήριξε ο Σεντένο.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους γίνονται σε τεχνικό επίπεδο εδώ και μήνες. Μία από τις προτάσεις είναι η σύνδεση των μέτρων με την ανάπτυξη, έτσι ώστε η Ελλάδα να αποπληρώνει περισσότερα όταν πάει καλά και λιγότερα όταν δεν πετυχαίνει μεγάλη ανάπτυξη. Στόχος είναι η οριστική συμφωνία να επιτευχθεί στην αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο βασικές διαφορές μεταξύ των δανειστών για το εύρος και τον τύπο των μέτρων, παραμένουν.

Για τον Σεντένο το «κλειδί» είναι οι όποιες προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την ελάφρυνση του χρέους να προέρχονται από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση και τα σχέδιά της για την ανάπτυξη. «Όλοι θέλουμε οι προϋποθέσεις για το χρέος να εντάσσονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας. Η κυριότητα του προγράμματος, αυτή είναι που πρέπει να καθορίσει τη διαδικασία τους επόμενους μήνες» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ippokrateio_5

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία είχε καταγγείλει πως στον κατάλογο με τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου βρίσκονται το νοσοκομείο «Γεννηματάς» επίσης στη Θεσσαλονίκη καθώς και το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου Άρτας

Κουτσο

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση της Rothschild από τη θέση του συμβούλου - Πληροφορίες ότι οι ζημιές της εταιρείας ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια 

deh

Χθες, πάντως κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, έκρουσε για άλλη μια φορά του κουδούνι του κινδύνου, επισημαίνοντας την αύξηση των οφειλών των τελικών πελατών, όσων μετακινήθηκαν σε άλλο πάροχο ή έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση ακινήτου, αφήνοντας πίσω τους χρέη

Grivalia

Επιπλέον κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ θα έχει στη διάθεσή της για νέες επενδύσεις η Grivalia Properties AEEAΠ, έχοντας εξασφαλίσει δύο ανοικτές πιστωτικές γραμμές από τους ομίλους Πειραιώς και Eurobank, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πλάνο της επόμενης διετίας.