Ξεπέρασε τα 350 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων

Ξεπέρασε τα 350 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων

Εντυπωσιακά κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας καταγράφουν σχεδόν όλα τα κρυπτονομίσματα - Πάνω από 20% το Bitcoin, +50% το Ripple! - Γιατί μειώνεται η κυριαρχία του Bitcoin και ποιος απειλεί να το... εκθρονίσει

bt
Συνεχίζουν να ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα, η αγορά των οποίων δείχνει -προς το παρόν- να έχει εισέλθει σε bullish trend, δηλαδή εξαιρετικά ανοδική τάση.

Φυσικά δεν είναι πολλοί οι αναλυτές που υποστηρίζουν πως οι "bears" (οι πωλητές δηλαδή και όσοι "σορτάρουν" την αγορά) δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη, και πως περιμένουν στη "γωνία" για μια ακόμη τελευταία πτώση, προτού η αγορά ξεκινήσει να ανακάμπτει για τα καλά.

Κάτι που θεωρείται βέβαιο πως θα συμβεί σε βάθος χρόνου από ολοένα και περισσότερους αναλυτές και επενδυτικές τράπεζες, ακόμη και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες όπως το ΔΝΤ (πρόσφατα η Κ.Λαγκάρντ έκανε ευνοϊκές δηλώσεις σχετικά με το μέλλον των κρύπτο). Ωστόσο οι προβλέψεις όσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς διίστανται.

Προς το παρόν η τάση είναι εξαιρετικά ανοδική, με τη συναλλακτικότητα να έχει επίσης πάρει τα "πάνω" της. Ενδεικτικά το τελευταίο 24ωρο ο συνολικός τζίρος ξεπέρασε τα 21 δισ. δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση ολόκληρης της αγοράς (Bitcoin + altcoins) να ξεπερνά και πάλι τα 350 δισ. δολάρια.

cr
Κλείσιμο


Μειώνεται η κυριαρχία του Bitcoin

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ότι η "κυριαρχία" του Bitcoin στην αγορά (market dominance) έχει μειωθεί αισθητά, υποχωρώντας κάτω από το 40%.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως τα εναλλακτικά altcoins αποκτούν ολοένα και περισσότερη ισχύ και μερίδιο της αγοράς, καθώς πολλοί επενδυτές τα προτιμούν εναντι του "πατέρα" των κρυπτονομισμάτων, που ακούει στο όνομα Bitcoin.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι το Bitcoin χάνει τους υποστηρικτές τους, παρά μόνο ότι το χρήμα "μοιράζεται" καλύτερα πλέον, ενώ παράλληλα και τα altcoins αποδεσμεύονται σιγά σιγά από τη σχέση τους με το Bitcoin. Αυτό συμβαίνει διότι τα περισσότερα από αυτά μεταφράζονται σε Bitcoin, όταν μιλάμε για ισοτιμία, και όχι άμεσα σε δολάρια, ευρώ κλπ.

Προκειμένου να αγοράσει κανείς δηλαδή ένα από αυτά, ουσιαστικά πρέπει να "περάσει" από το Bitcoin π.χ. μέσω της ισοτιμίας BTC/USD (Bitcoin/δολάριο), γεγονός που από τη μία δημιουργεί έξτρα ζήτηση για το ίδιο το Bitcoin (εξασφαλίζοντας τη μακροχρόνια επιβίωση αλλά και κυριαρχία του), και από την άλλη κρατά "δέσμια" τα altcoins, καθώς κάθε φορά που πέφτει το Bitcoin, ακολουθούν και αυτά αναγκαστικά. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και όταν ανεβαίνει το Bitcoin, γι' αυτό και άλλωστε θεωρείται "πατέρας" των κρυπτονομισμάτων, των οποίων ηγείται ξεκάθαρα προς το παρόν.

Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, την υιοθέτηση από το κοινό και από τα διάφορα ανταλλακτήρια από όπου μπορείς να προμηθευτείς ένα κρυπτονόμισμα, τα altcoins αποκτούν τη δική τους αληθινή ισοτιμία και ισχυροποιούνται, καθώς γίνονται ανεξάρτητα.

Κέρδη 20% για Bitcoin στην εβδομάδα, ράλι 50% για Ripple - Τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει

Το Bitcoin αυτή τη στιγμή ανακάμπτει πάνω από τα 8.200 δολάρια, έχοντας κερδίσει πάνω από 1.500 δολάρια σε λίγες ημέρες, ενώ η εβδομαδιαία άνοδός του ξεπερνά το 20%. Εξίσου ισχυρή είναι η άνοδος σε Ethereum, Litecoin καθώς και άλλα νομίσματα, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το εβδομαδιαίο "άλμα" του φιλοτραπεζικού και centralised Ripple, το οποίο ενισχύεται πάνω από 50%!

Το XRP (Ripple) θεωρείται από πολλούς η λιγότερο "αναρχική" απάντηση στο Bitcoin, καθώς σε αντίθεση με το Bitcoin υπόκειται σε εποπτικό έλεγχο (της εταιρείας Ripple που το εκδίδει) και "καλοβλέπεται" από τις διεθνείς τράπεζες, καθώς η τεχνολογία του επιτρέπει ταχύτατες, ευέλικτες και μηδενικού κόστους συναλλαγές σε όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα το XRP θα μπορούσε να θεωρηθεί πιο "επαναστατης" και από το Bitcoin, καθώς στοχεύει σε μια ριζοσπατική αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Μέσω της τελειοποίησης των συναλλαγών, αλλά και της "συμμαχίας" του με τις τράπεζες, το XRP ενδέχεται σύμφωνα με πολλούς αναλυτές να αλλάξει τα δεδομένα του χρηματοπιστωτικού κόσμου, φέρνοντας μια "σιωπηλή" επανάσταση στον τρόπο που κινείται το χρήμα.

btc
xrp
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης