Δύο κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν στο Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης

H8O11

O σκύλος "μύρισε" τα παράνομα καπνικά που εντόπισε ο ανιχνευτής X-Ray - 5 εκατ. ευρώ θα έχανε το δημόσιο

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ. και την καταστολή της λαθρεμπορίας καπνικών, το Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, εντόπισε δύο περιπτώσεις εμπορευματοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα.

Κατόπιν τοπικής ανάλυσης κινδύνου εμπορευματοκιβωτίου με δηλωθέν εμπόρευμα «Σεντόνια Μαξιλαροθήκες» καθώς και ενός εμπορευματοκιβωτίου με δηλωθέν εμπόρευμα «Δάπεδα laminate», τα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Έπειτα, αφού είχε προηγηθεί η κατάθεση παραστατικών διαμετακόμισης των εμπορευμάτων που εμπεριέχονταν στα εμπορευματοκιβώτια, δρομολογήθηκαν για εκ των υστέρων φυσικό έλεγχο από το αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου. Έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε σάρωση των φορτίων από αυτοκινούμενο μηχάνημα X-RAY με ενδείξεις ύπαρξης καπνικών-τσιγάρων, όπου για το πρώτο εμπορευματοκιβώτιο επιβεβαιώθηκαν από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών. Ακολούθησε καθολικός φυσικός έλεγχος, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο των εμπορευματοκιβωτίων, έγινε καταμέτρηση και το σύνολο των κατασχεθέντων τεμαχίων ανέρχεται σε 14.247.200 και σε 11.008.600 τεμάχια αντίστοιχα.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης και τα ανωτέρω λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν ως αντικείμενο λαθρεμπορίας όπως και το εμπορευματοκιβώτιο ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Οι αναλογούσες δασμολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.787.564,55 και 2.153.909,76 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vouli_ktirio1

Τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού δείχνουν ότι υπάρχει περιθώριο για διανομή σημαντικού κοινωνικού μερίσματος – Σύμφωνα με την ανάλυση, η ελληνική οικονομία κινείται σε θετική τροχιά το γ' τρίμηνο του 2018 αλλά παραμένουν εστίες αβεβαιότητας

ddw

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας, διοργανώνει το μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #fintech 3.0 crowdhackathon.

6a1fc1dfae284d17947e50338271bc0c_XL

Σε διαπραγματεύσεις με την τράπεζα Πειραιώς για το ποσοστό που κατέχει στην Αττική Οδό βρίσκονται σύμφωνες με πληροφορίες, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Αττικής Οδού, όμιλος Ελλάκτωρ και η J&P Αβαξ, χωρίς να υπάρχει συμφωνία.