Διεθνές Οικονομικό Ινστιτούτο: Αναβαθμίζει στο 3,5% τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας

trade

Ενισχύει τις προβλέψεις του το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο - Ωστόσο, οι εντάσεις στο εμπόριο απειλούν να εκτροχιάσουν μήνες μιας συγχρονισμένης παγκόσμιας επέκτασης

Με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό το 2018 αναμένεται να "τρέξει" η παγκόσμια οικονομία, κυρίως λόγω των χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών στις ΗΠΑ, όπως εκτίμησε σήμερα το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

Ωστόσο οι εντάσεις στο εμπόριο απειλούν να εκτροχιάσουν μήνες μιας συγχρονισμένης παγκόσμιας επέκτασης.

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο αναβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 3,5%, καθώς αύξησε την πρόβλεψή του για την οικονομία των ΗΠΑ, αναμένοντας ανάπτυξη 2,9% για το τρέχον έτος.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2,3% το 2017, σύμφωνα με το IIF. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες προβλέψεις για το 2018, πριν από τη θέσπιση φορολογικών περικοπών στα τέλη του περασμένου έτους, έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2,4% της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο Σέρτζι Λανάου, αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος της IIF, τόνισε πως ορισμένα πρόσφατα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από τη Γερμανία αποδεικνύουν την επίδραση της εμπορικής αβεβαιότητας.

Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν απροσδόκητα τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών αναδυόμενων αγορών, η έκθεση του IIF υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη στη Βραζιλία μετά από μια απότομη ύφεση την περίοδο 2015-2016, με το σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα να συνιστά τον κύριο κίνδυνο για την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας, κατά 2,7% το 2018.

Η Κίνα αναμένεται να αναπτυχθεί με οριακά χαμηλότερο ρυθμό της τάξεως του 6,7%, σε σύγκριση με την ανάπτυξη 6,9% του 2017, ενώ η ανάπτυξη της Ινδίας αναμένεται να επιταχυνθεί στο 7,9%, από 6,4% πέρυσι.

Παράλληλα, το IIF ανακοίνωσε την πρώτη του πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2019, στο 3,4%.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΓΙΩΤΑ

Με μόνη εξαίρεση τη δυστυχή χώρα του Τσίπρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

glez-them1

«Αν τα κεφάλαια (σ.σ. για το όχημα ειδικού σκοπού) που θα χρειάζονται θα είναι πολλά τότε από κάπου πρέπει να βρεθούν και ένας από τους τρόπους είναι το κούρεμα καταθέσεων» δήλωσε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Πειραιά

2
jgujbhw

Η ελληνική αγορά δέχεται καθημερινά ένα σοκ με πτώση 4-5% στις Τράπεζες και παράλληλη κατάρρευση των μη τραπεζικών μετοχών - Η αγορά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σημείωνε απώλειες 1,33% και μέσα σε μισή ώρα, οι απώλειες «άγγιξαν» το 2,33%

48
Greece-Protest

Την Έκθεση που δημοσιεύει σήμερα στις Βρυξέλλες το Transnational Institute (TNI), ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο με έδρα την Ολλανδία - Το 2017 το 38,9% των αγροτών κινδύνευε από τη φτώχεια, η ανεργία στην ύπαιθρο αυξήθηκε, από 7% το 2008, σε 25% το 2013, ενώ το κατά κεφαλήν αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 23,5% κατά τα έτη κρίσης, δηλαδή, από το 2008 έως το 2013

1