Διεθνές Οικονομικό Ινστιτούτο: Αναβαθμίζει στο 3,5% τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας

trade

Ενισχύει τις προβλέψεις του το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο - Ωστόσο, οι εντάσεις στο εμπόριο απειλούν να εκτροχιάσουν μήνες μιας συγχρονισμένης παγκόσμιας επέκτασης

Με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό το 2018 αναμένεται να "τρέξει" η παγκόσμια οικονομία, κυρίως λόγω των χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών στις ΗΠΑ, όπως εκτίμησε σήμερα το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

Ωστόσο οι εντάσεις στο εμπόριο απειλούν να εκτροχιάσουν μήνες μιας συγχρονισμένης παγκόσμιας επέκτασης.

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο αναβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 3,5%, καθώς αύξησε την πρόβλεψή του για την οικονομία των ΗΠΑ, αναμένοντας ανάπτυξη 2,9% για το τρέχον έτος.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2,3% το 2017, σύμφωνα με το IIF. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες προβλέψεις για το 2018, πριν από τη θέσπιση φορολογικών περικοπών στα τέλη του περασμένου έτους, έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2,4% της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο Σέρτζι Λανάου, αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος της IIF, τόνισε πως ορισμένα πρόσφατα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από τη Γερμανία αποδεικνύουν την επίδραση της εμπορικής αβεβαιότητας.

Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν απροσδόκητα τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών αναδυόμενων αγορών, η έκθεση του IIF υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη στη Βραζιλία μετά από μια απότομη ύφεση την περίοδο 2015-2016, με το σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα να συνιστά τον κύριο κίνδυνο για την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας, κατά 2,7% το 2018.

Η Κίνα αναμένεται να αναπτυχθεί με οριακά χαμηλότερο ρυθμό της τάξεως του 6,7%, σε σύγκριση με την ανάπτυξη 6,9% του 2017, ενώ η ανάπτυξη της Ινδίας αναμένεται να επιταχυνθεί στο 7,9%, από 6,4% πέρυσι.

Παράλληλα, το IIF ανακοίνωσε την πρώτη του πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2019, στο 3,4%.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΓΙΩΤΑ

Με μόνη εξαίρεση τη δυστυχή χώρα του Τσίπρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ellines-krisi

Η απουσία εμπιστοσύνης των Ελλήνων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε συνδυασμό με την ακλόνητη πίστη τους στο ευρωπαϊκό κεκτημένο στο επίκεντρο δημοσίευματος της γερμανικής εφημερίδας

ependisis

Στην ανάπτυξη της Αττικής Ριβιέρας «επενδύουν» οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ και Grivalia, οι δύο ανάδοχοι για την αξιοποίηση και μακροχρόνια εκμετάλλευση των δύο εκτάσεων στην περιοχή της Βούλας που παραμένουν εγκαταλειμμένες τα τελευταία... πολλά χρόνια.

akinita_ar

Ακόμα και σε περίπτωση παροχής «προσωρινής προστασίας» το Δημόσιο θα μπορεί να επιβάλει όλα τα άλλα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων στην κύρια κατοικία του αιτούντος, αλλά και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης η ασφαλιστικών μέτρων στην υπόλοιπη περιουσία του οφειλέτη

4