Σταϊκούρας: Εσωτερική στάση πληρωμών και σε επιχορηγήσεις Νοσοκομείων

Σταϊκούρας: Εσωτερική στάση πληρωμών και σε επιχορηγήσεις Νοσοκομείων

Κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης με αφορμή τα στοιχεία για την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων, τις δαπάνες και την τρύπα στα έσοδα του προϋπολογισμού – Τι δήλωσε ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ 

staikouras
«Καθαρά έσοδα χαμηλότερα από τους στόχους, εσωτερική στάση πληρωμών σε κρίσιμους τομείς όπως οι επιχορηγήσεις Νοσοκομείων, δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας: αυτά είναι τα πιο πρόσφατα “επιτεύγματα” της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε την Δευτέρα ο τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού και την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών.

Πιο αναλυτικά ο κ. Σταίκούρας ανέφερε:


«Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία Μαρτίου για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού προκύπτει ότι:

Τα καθαρά έσοδα διαμορφώνονται χαμηλότερα από τους στόχους, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, λόγω της υπερφορολόγησής τους.

-Η εσωτερική στάση πληρωμών συνεχίζεται, σε κοινωνικά κρίσιμους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις των Νοσοκομείων και των ΥΠΕ-ΠΕΔΥ.

Κλείσιμο
-Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι οποίες και έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, υπολείπονται αισθητά του στόχου, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.

-Παράλληλα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το ιδιωτικό χρέος διογκώνεται, αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία αγγίζουν πλέον τα 102 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος αυξήθηκε σημαντικά, περίπου κατά 2 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Και όλα αυτά ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική των κατασχέσεων -με 1,1 εκατομμύρια πολίτες να έχουν υποστεί, ήδη, αναγκαστικά μέτρα είσπραξης- αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, ότι η πολιτική της είναι ανερμάτιστη και αδιέξοδη, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης