«Όμηροι» του ΥΠΟΙΚ οι ιδιοκτήτες ΙΧ που περιμένουν τα «τέλη με το μήνα»

«Όμηροι» του ΥΠΟΙΚ οι ιδιοκτήτες ΙΧ που περιμένουν τα «τέλη με το μήνα»

Αν και το μέτρο είχε εξαγγελθεί ότι θα ισχύσει από το Πάσχα, η τύχη του αγνοείται – Ασαφές παραμένει πότε θα νομοθετηθεί

telikykloforias
Σε φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Παρότι η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου είχε εξαγγείλει από 26 Ιανουαρίου ήδη επισήμως ότι το μέτρο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας θα ισχύσει «από το Πάσχα ή κοντά στο Πάσχα», το σχέδιο παραμένει στο συρτάρι ή, ακόμα χειρότερα, αγνοείται η τύχη του.

Αν και το σχέδιο της διάταξης είναι ήδη έτοιμο (ουσιαστικά επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το ίδιο αλλάζοντας μόνο το έτος που αφορά) αρμόδιες πηγές δήλωναν άγνοια για το πότε θα νομοθετηθεί. Δεν απέκλειαν πάντως, όταν ρωτήθηκαν από το newmoney.gr, το ενδεχόμενο να κατατεθεί σαν τροπολογία στο νομοσχέδιο των 140 άρθρων που έχει καταθέσει από την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Το σίγουρο είναι όμως πως έτσι χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει πινακίδες για να γλιτώσουν τα ετήσια τέλη, δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν το ΙΧ τους για να ταξιδέψουν το Πάσχα, αφού θα έπρεπε να τα πληρώσουν στο διπλάσιο. Και όσο παραμένει ασαφές πότε θα νομοθετηθεί τελικά, δεν μπορούν να γνωρίζουν και να προγραμματίσουν αν θα το χρησιμοποιήσουν πχ την Πρωτομαγιά ή του Αγίου Πνεύματος ή τον Δεκαπενταύγουστο.

Ωστόσο είχαν ακούσει και γνώριζαν ότι από τις 26 Ιανουαρίου η κυρία Παπανάτσιου είχε προαναγγείλει μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «σίγουρα θα βγάλουμε να έχουν την δυνατότητα να έχουν τέλη κυκλοφορίας κάθε μήνα. Αυτό θα ισχύσει σίγουρα και εφέτος. Ακόμη δεν έχουμε κάνει κάτι, συνήθως γίνεται κοντά στο Πάσχα ή μέσα στο καλοκαίρι, σε αυτό το διάστημα».

Όσο οι αποφάσεις καθυστερούν όμως, χάνει έσοδα και το δημόσιο, από όσους θα ενδιαφέρονταν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους πληρώνοντας τέλη με το μήνα -αλλά και ειδικούς φόρους κατανάλωσης για καύσιμα κλπ.

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης