Το Παρίσι έκανε μήνυση στην Airbnb για παραβίαση της νομοθεσίας

airbnb

Ο δήμος έχει ζητήσει πρόστιμα από 1.000 ως 5.000 ευρώ την ημέρα για κάθε καταχώρηση

Με «τσουχτερά» πρόστιμα βρίσκεται αντιμέτωπη η πλατφόρμα διαμοιρασμού Airbnb που ασχολείται με μισθώσεις κατοικιών, καθώς ο δήμος του Παρισιού κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας.

Ειδικότερα, το Παρίσι ζήτησε από γαλλικό δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο στην Airbnb και δύο άλλες μικρότερες εταιρίες για μη εξουσιοδοτημένη βραχυχρόνια μίσθωση.

Η ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για τις 12 Ιουνίου. Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Ιαν Μπροσά, δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι η Airbnb και άλλοι ανταγωνιστές δεν κατέβασαν καταχωρήσεις που δεν είχαν τον επίσημο αριθμό καταχώρησης.

Ο αριθμός καταχώρησης, σημείωσε ο ίδιος, βοηθάει να διασφαλιστεί πως οι εταιρείες δεν ενοικιάζουν διαμερίσματα για περισσότερες από 120 ημέρες το χρόνο.

Ο κ. Μπροσά σημείωσε πως ο δήμος έχει ζητήσει πρόστιμα από 1.000 ως 5.000 ευρώ την ημέρα για κάθε καταχώρηση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ελεος

πω ρε φιλε ποσο αχωνευτοι ειναι οι γαλλοι. ποσο... πας στη χωρα τους, δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το airbnb, δεν μιλανε αγγλικα, κινδυνευεις να μη γυρισεις στο σπιτι σου λογω απεργιων... πώς επιβιωνει αυτη η χωρα με νοοτροπια πασοκ του 80... μακρον κανε ανθρωπους τους υπηκοους σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

iove

Αισθητή μείωση της επιχειρηματικότητας αρχικού σταδίου - Ταυτόχρονα καταγράφηκε σημαντική διεύρυνση των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους - Το ίδιο διάστημα δεν καταγράφεται ποιοτική αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας

gsee

«Η Έφη Αχτσιόγλου αποκάλυψε την προειλημμένη κυβερνητική απόφαση, «συμμετέχουσας της ΓΣΕΕ ή μη, να προχωρήσει σε (κάποια) αύξηση του κατώτατου μισθού», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας

yperg12

Το πρόγραμμα υποστηρίζει απολυμένους του κλάδου με ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και κατάρτισης, προώθησης στην απασχόληση και υποστήριξης για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων