Το Παρίσι έκανε μήνυση στην Airbnb για παραβίαση της νομοθεσίας

airbnb

Ο δήμος έχει ζητήσει πρόστιμα από 1.000 ως 5.000 ευρώ την ημέρα για κάθε καταχώρηση

Με «τσουχτερά» πρόστιμα βρίσκεται αντιμέτωπη η πλατφόρμα διαμοιρασμού Airbnb που ασχολείται με μισθώσεις κατοικιών, καθώς ο δήμος του Παρισιού κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας.

Ειδικότερα, το Παρίσι ζήτησε από γαλλικό δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο στην Airbnb και δύο άλλες μικρότερες εταιρίες για μη εξουσιοδοτημένη βραχυχρόνια μίσθωση.

Η ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για τις 12 Ιουνίου. Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Ιαν Μπροσά, δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι η Airbnb και άλλοι ανταγωνιστές δεν κατέβασαν καταχωρήσεις που δεν είχαν τον επίσημο αριθμό καταχώρησης.

Ο αριθμός καταχώρησης, σημείωσε ο ίδιος, βοηθάει να διασφαλιστεί πως οι εταιρείες δεν ενοικιάζουν διαμερίσματα για περισσότερες από 120 ημέρες το χρόνο.

Ο κ. Μπροσά σημείωσε πως ο δήμος έχει ζητήσει πρόστιμα από 1.000 ως 5.000 ευρώ την ημέρα για κάθε καταχώρηση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ελεος

πω ρε φιλε ποσο αχωνευτοι ειναι οι γαλλοι. ποσο... πας στη χωρα τους, δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το airbnb, δεν μιλανε αγγλικα, κινδυνευεις να μη γυρισεις στο σπιτι σου λογω απεργιων... πώς επιβιωνει αυτη η χωρα με νοοτροπια πασοκ του 80... μακρον κανε ανθρωπους τους υπηκοους σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης