Η ανασφάλεια στις αγορές γκρεμίζει τα Χρηματιστήρια: Σχεδόν 600 μονάδες έπεσε ο Dow Jones

wall_street

Boeing και Caterpillar είναι οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση στη wall Street 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε τελικά κατά 593 μονάδες ή  2,34% , με τη Boeing και την Caterpillar να είναι οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση.

Πτώση 2,3% παρουσίασε ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο έχουν μεγαλύτερο βάρος οι τεχνολογικές μετοχές, ενώ με απώλειες 2,2% έκλεισε και ο S&P 500, ο πλέον ενδεικτικός της αμερικανικής αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρευστοποιήσεις εντάθηκαν στις δύο τελευταίες ώρες της συνεδρίασης, μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, Τζερόμ Πάουελ. Ο διοικητής της Federal Reserve έδωσε ουσιαστικά σήμα ότι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων φέτος, σημειώνοντας ότι είναι νωρίς να αποτιμηθεί ο αντίκτυπος των δασμών και των κινεζικών αντιποίνων.

«Αυτή είναι πραγματικά μια αντίδραση στην Κίνα", δήλωσε ο JJ Kinahan, στρατηγικός στρατηγικός της αγοράς στο TD Ameritrade. "Αυτό που είδαμε με αυτή τη διοίκηση είναι μια τάση για μεγαλοστομίες, πριν φτάσουμε στη συνέχεια να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση».

«Οι πιο ψύχραιμοι μπορεί να είναι οι πιο κερδισμένοι", πρόσθεσε στο CNBC ο Kinahan.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

seaways

Έντονη «ακτοπλοϊκή παραφιλολογία» προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η απόφαση της Fortress Investnment Group να μετατρέψει σε μετοχές της Attica Group που αντιστοιχούν στο 28,6%, το ανταλλάξιμο ομολογιακό δάνειο που είχε χορηγήσει στη Blue Star Ferries.

aslei

Στους βασικούς μετόχους του 51% των πολυκαταστημάτων ATTICA (Κ. Λαμπρόπουλο, Κ. Τσουβελεκάκη και Αλ. Σγουμπόπουλο) κατέληξε το 10,7% των μετοχών με τίμημα 12,1 εκατ. ευρώ, στον πλειστηριασμό που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με επισπεύδοντα την Εθνική Τράπεζα.