Η ανασφάλεια στις αγορές γκρεμίζει τα Χρηματιστήρια: Σχεδόν 600 μονάδες έπεσε ο Dow Jones

wall_street

Boeing και Caterpillar είναι οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση στη wall Street 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε τελικά κατά 593 μονάδες ή  2,34% , με τη Boeing και την Caterpillar να είναι οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση.

Πτώση 2,3% παρουσίασε ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο έχουν μεγαλύτερο βάρος οι τεχνολογικές μετοχές, ενώ με απώλειες 2,2% έκλεισε και ο S&P 500, ο πλέον ενδεικτικός της αμερικανικής αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρευστοποιήσεις εντάθηκαν στις δύο τελευταίες ώρες της συνεδρίασης, μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, Τζερόμ Πάουελ. Ο διοικητής της Federal Reserve έδωσε ουσιαστικά σήμα ότι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων φέτος, σημειώνοντας ότι είναι νωρίς να αποτιμηθεί ο αντίκτυπος των δασμών και των κινεζικών αντιποίνων.

«Αυτή είναι πραγματικά μια αντίδραση στην Κίνα", δήλωσε ο JJ Kinahan, στρατηγικός στρατηγικός της αγοράς στο TD Ameritrade. "Αυτό που είδαμε με αυτή τη διοίκηση είναι μια τάση για μεγαλοστομίες, πριν φτάσουμε στη συνέχεια να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση».

«Οι πιο ψύχραιμοι μπορεί να είναι οι πιο κερδισμένοι", πρόσθεσε στο CNBC ο Kinahan.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

conte_6_10_708

Στα δύο έχει χωριστεί η ιταλική κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν για τον «άνευ προηγουμένου προϋπολογισμό» - Δραματικά κορυφώνεται η κρίση την ώρα που η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου εκτοξεύεται - Στο 4.47% τo ελληνικό 10ετές ομόλογο

fgrh_XL

Στην αντεπίθεση περνά η ΔΕΗ με αφορμή την υψηλή τιμή (54,74 ανά μεγαβατώρα), με την οποία έκλεισε η τελευταία δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας και τις γκρίνιες που διατυπώνονται από τους ιδιώτες προμηθευτές.

fosun

Tα σενάρια «διάσωσης» της Folli Follie από τον κινεζικό κολοσσό κυκλοφορούσαν πριν την αποκάλυψη για την «τρύπα» ενός δισ. δολαρίων στα έσοδα της ελληνικής εταιρείας από Ασία, ωστόσο τις τελευταίες ώρες οι φήμες έχουν αναζοπυρωθεί