Ηλεκτρονικό εμπόριο: Το 45% των Ελλήνων ψωνίζει από την Κίνα

ilektroniko-emporio

Σύμφωνα με έρευνα της IPC τα tablets και τα laptops ήταν τα κυριότερα μέσα αγοράς και ακολουθούν τα κινητά - Το  56% των πωλήσεων το μοιράστηκαν 3 εταιρείες Amazon, Alibaba και ebay

Οι Έλληνες, στο διασυνοριακό εμπόριο, προτιμούν την Κίνα κατά 45%, το Ηνωμένο Βασίλειο το 22% και τις ΗΠΑ το 9%. Αυτό προκύπτει από παγκόσμια έρευνα σε 29000 διασυνοριακούς καταναλωτές της Διεθνούς Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Προσωπικού (IPC) για το ηλεκτρονικό εμπόριο του 2017, την οποία δημοσιοποίησε σήμερα σε ενημερωτικό έγγραφό της η Ένωση Επιχειρήσεων Πωλήσεων από Απόσταση και Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Αναλυτικά, η παγκόσμια έρευνα του Οργανισμού IPC για το ηλεκτρονικό εμπόριο του 2017 έδειξε τα εξής:

- 70% απαιτεί πριν την παραγγελία να γνωρίζει το κόστος των μεταφορικών

- 62% των καταναλωτών είχαν δωρεάν έξοδα αποστολής

- 70% των δεμάτων μεταφέρθηκαν από το παγκόσμιο ταχυδρομικό δίκτυο

- 51% των καταναλωτών έλαβαν κατευθείαν email από επιχειρήσεις

- 56% των πωλήσεων το μοιράστηκαν 3 εταιρείες Amazon, Alibaba, ebay, ενώ το 34% αγοράστηκαν από Κίνα

- 84% των δεμάτων ήταν κάτω των 2 κιλών.

'Αλλα σημαντικά στοιχεία της έρευνας είναι τα εξής:

- Οι κυριότερες αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου κατά σειρά είναι: Kίνα, Κορέα, Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία.

- Τα tablets και τα laptops ήταν τα κυριότερα μέσα αγοράς με 34% και 30% αντίστοιχα, ενώ τα κινητά έρχονται τρίτα με 24%.

-Το Paypal είναι το κυριότερο μέσον πληρωμής στο διασυνοριακό εμπόριο με 39% συμμετοχή στους τρόπους πληρωμής ενώ οι πιστωτικές κάρτες έρχονται δεύτερες στην κατάταξη με 28%

- Το 74% των δεμάτων παραδόθηκε στο σπίτι, το 26% παρελήφθη στον ταχυδρομικό σταθμό ενώ το 16% παραδόθηκε στη διεύθυνση της δουλειάς.

- Η κυριότερη κατηγορία προϊόντων είναι η ένδυση και υπόδηση με 30% με δεύτερη στην κατάταξη την κατηγορία των ηλεκτρονικών 19% και τρίτη την κατηγορία των καλλυντικών και προϊόντα υγείας 14%. Η τελευταία είναι η κορυφαία κατηγορία στην Κίνα με 42% και στην Κορέα 34%.

- Οι Έλληνες στο διασυνοριακό εμπόριο προτιμούν την Κίνα 45%, το Ηνωμένο Βασίλειο 22% και τις ΗΠΑ 9%

- Το 42% των παραγγελιών είχαν αξία μεταξύ 10 -49 ευρώ. 'Ανω των 50 ευρώ είχε μόνον το 14%.

- Το 26% των παραγγελιών παραδόθηκαν σε διάστημα άνω των 15 ημερών και το 17% παραδόθηκε σε 4-5 ημέρες.

- Οι επιστροφές στο διασυνοριακό εμπόριο ανήλθαν στο 6%. Στην Ινδία καταμετρήθηκε το υψηλότερο ποσοστό επιστροφών με 25%, στις ΗΠΑ 10% στην Κίνα και στην Αυστρία 9% και στην Ελβετία 8%.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΝΝ

Πάντως δύο φορές που παρήγγειλα από την Κίνα, η παραγγελία ήρθε άμεσα, ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα και με δωρεάν έξοδα μεταφοράς...

Δημήτρης

Ας πάρουν χαμπάρι οι ελληνικές επιχειρήσεις οτι το εμπόριο αλλάζει καθημερινα με ρυθμό γεωμετρικής προόδου. Ο χαμηλός βαθμός προσαρμοστικότητας θα επιφέρει πλήθος λουκέτων, τα διοικητικά μέτρα δεν πρόκειται να αναστρέψουν τίποτα. Οι στρεβλώσεις της αγοράς αυτοδιορθώνονται πετώντας εκτός τους απροσάρμοστους. Η κρίση επιτάχυνε τις αλλαγές, ενώ το μέλλον ανήκει στους δυνατούς, σε αυτούς που προβλέπουν και ενεργούν ορθολογικά πριν απο τους άλλους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4418774

Εντός λίγων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις αιτήσεις διαγραφής - Αφορούν αφορούν ασφαλισμένους μετά το 1993, α αγρότες που είχαν και κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δημοσιογράφους με μπλοκάκι