Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών: Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, η ανεργία πέφτει

Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών: Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, η ανεργία πέφτει

"Η Ελλάδα υλοποίησε πραγματικά αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα" σχολίασε εκπρόσωπος του Όλαφ Σολτς

olaf_merkel
Εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αναγνώρισε πρόοδο της Ελλάδας και τόνισε πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί καλά το πρόγραμμα προσαρμογής.

"Η Ελλάδα υλοποίησε πραγματικά αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα. Η οικονομία αναπτύσσεται πάλι, η ανεργία πέφτει" δήλωσε εκπρόσωπος του Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Handelsblatt σχετικά με το σχέδιο ελαφρύνσεων για το ελληνικό χρέος, που εκπόνησαν ESM και Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε χθες η γερμανική εφημερίδα, ο ESM και η Γαλλία υπέβαλαν προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των δανείων, του ανώτατου ορίου επιτοκίου, της ελάφρυνσης του χρέους που συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη.

Η Ελλάδα θα απαλλαγεί από τις αποπληρωμές, εάν ο μέσος όρος της πενταετούς ανάπτυξης μειωθεί κάτω από το 2,8%. Η μερική εξόφληση του χρέους θα ήταν απαραίτητη, εάν η ανάπτυξη κυμαινόταν μεταξύ 2,8% και 3,4%, ενώ η πλήρης εξόφληση, εάν η αύξηση ήταν μεγαλύτερη.

"Στόχος είναι να ολοκληρωθεί καλά το πρόγραμμα προσαρμογής το οποίο είναι σε εξέλιξη" συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης