Σε χαμηλά 10 ετών η ανεργία στην Ευρωζώνη - Πάνω από 20% παραμένει στην Ελλάδα

eurozo

Η Eurostat υπολογίζει ότι 17,63 εκατ. άντρες και γυναίκες στην ΕΕ (εκ των οποίων οι 13,91 εκατ. στην Ευρωζώνη) ήταν άνεργοι το Φεβρουάριο

Μικρή υποχώρηση κατέγραψε η ανεργία στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Eurostat. Σύμφωνα με αυτά ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης υποχώρησε στο 8,5% από 8,6% που ήταν τον Ιανουάριο και 9,5% που ήταν το Φεβρουάριο του 2017. Η επίδοση ταιριάζει με τις μέσες εκτιμήσεις που είχαν διατυπώσει οι αναλυτές και πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο απ' το Δεκέμβριο του 2008.

Αντίστοιχα ο δείκτης ανεργίας στο σύνολο της ΕΕ υποχώρησε στο 7,1% από 7,2% τον Ιανουάριο, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο απ' το Σεπτέμβριο του 2008.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (3)

μαντης καλχας ΠΕΡΑΜΑ

ακομα Σουηδια εισαι δεν θα ερθεις ουτε για διακοπες ΓΙΩΡΓΑΚΗ ???? __________ΕΙΣΑΙ σπουδαιος ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ αυτο ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΑ-ΧΑ_____________

Ι.Κάλφας Σουηδία

Η Ελλάδα των προσποιητών και καραγκιόζηδων συνεχίζει να γράφει ασυναρτησίες . Η πραγματική ανεργία αν μετρηθεί με σκανδιναβικά κριτήρια στην Ελλάδα ξεπερνά το 40% . Ένας εργαζόμενος στην Ελλάδα επί πολλές δεκαετίες μπορούσε να την συντηρήσει την οικογένεια του. Όχι από την ατομική παραγωγικότητα αλλά από την μη προκαταβολή απαιτούμενων φόρων και μια φούσκα δανεισμού. Πολλές γυναίκες ήταν και είναι αδήλωτες στα εργατικά κέντρα . Από το ετος2015 και μέχρι σήμερα έχουν εγκαταλείψει τον εργατικό σκουπιδότοπο τις υποαπασχόλησης 500 000 νέοι Έλληνες και πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν διασπαστεί σε δυο με ψίχουλα αποδοχών. Κάτι που στατιστικός φαίνεται σαν μείωση τις ανεργίας . Όχι αγαπητοί μου συμπατριώτες δεν μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα ούτε και πρόκειται να μειωθεί, διότι επί πολλές δεκαετίες ο Έλληνας κατάστρεψε τις βάσεις απασχόλησής[JK1] συστηματικά. Έδιωξε όλες η σχεδόν όλες τις Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις από την Ελλάδα φέρνοντας την κακουχία στον Ελληνικό λαό . Για να μην φλυαρούμε ο Έλληνας συνεχίζει να ζει με δανικά δεν παράγει αυτά που καταναλώνει . Από το έτος 2015 αύξησε το δημόσιο χρέος από 281,0 δις. € σε 228,5 δις.€. Για να γίνει το σχόλιο μου κατανοητό τι ακριβός εννοώ . Ο Όμιλος Volkswagen AG τις Γερμανίας το έτος 2015 απασχολούσε 650 000 εργαζόμενους και η παραγωγή του ήταν 215,0 δις € .Η Ελλάδα με ένδεκα εκατ. πληθυσμό και 6-7 εκατ. εργαζόμενους την ίδια χρονιά το ακαθάριστο προϊών δηλαδή η σύνολο τις παραγωγικής ικανότητας ήταν 180-190-δις.€ λιγότερο από του 650000 εργαζόμενους στην εταιρία του ομίλου Volkswagen AG τις Γερμανίας. Τώρα διατυμπανίζουν οι τελάληδες κανίβαλοι που σας διοικούν πως μια καινούρια εποχή έρχεται αφήνοντας τα μνημόνια και βγαίνοντας στις αγορές. Πράγματι θα κλέψουν μερικά δις από διάφορους οργανισμούς και ιδιώτες πάλη στην Ευρώπη . Αλλά οι αγορές δεν είναι κράτη. Σύντομα θα σταματήσουν να σπαταλάνε των ιδρώτα τους και τότε δεν έχει άλλη επιλογή η Ψωροκώσταινα παρά να επιστρέψει στην δραχμούλα της. Δυο είναι οι επιλογές του Έλληνα η θα αρχίσει να παράγει καλύπτοντας τα έξοδα του η θα μείωση ακόμα περισσότερο τις αποδοχές του στο επίπεδο και ποιο κάτω των γειτόνων του.

Πάνος

Αν βάλουμε και τα μορφωμένα παιδιά που έδιωξε στο εξωτερικό ο Τσίπρας, το σκορ πετάει στα ύψη. Μιλούν για απώλεια ανθρώπινου δυναμικού ανω των επτακοσίων χιλιάδων. Δεν μπορούμε να τα εχουμε όλα, ο Καρανίκας ευτυχώς...μας έμεινε στη χώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης