Τσεκούρι ως και 30% στις συντάξεις ενστόλων

ensoloid

Τα ποσά που θα πάρουν Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί

Γερό ψαλίδι στις πρώτες συντάξεις αποστράτων με τον νόμο 4387/2016 (γνωστός ως «νόμος Κατρούγκαλου»), καθώς οι μειώσεις στα μικτά ποσά φτάνουν στο 54,2% και στα καθαρά, προ φόρου, στο 30,8%.

Οι νέες συντάξεις αφορούν όσους αποστρατεύτηκαν από Ιούλιο 2016 και μετά, γιατί από τότε ορίστηκε στον νόμο ότι θα ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για τους «ένστολους», και όχι από 13/5/2016 που ισχύει για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Οι πρώτες αποφάσεις εκδόθηκαν ήδη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν στρατιωτικούς με έναρξη συνταξιοδότησης από 1/1/2017.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Ελεύθερος Τύπος», για παράδειγμα:

1. Αρχηγός Σώματος αποστρατεύτηκε με 35 έτη και 7 μήνες, και πήρε τη σύνταξη στις 29 Μαρτίου 2018, με έναρξη καταβολής από 1/1/2017. Με το παλιό καθεστώς θα έπαιρνε μικτά 2.609 ευρώ και 1.513 ευρώ καθαρά προ φόρου. Με νόμο Κατρούγκαλου παίρνει 1.194 ευρώ μικτά και 1.123 ευρώ καθαρά! Η μείωση στα μικτά είναι 1.415 ευρώ (-54,2%) και στα καθαρά 390 ευρώ (-24,8%). Προσωρινή ανάσα είναι η προσωπική διαφορά 260 ευρώ που φεύγει τον Δεκέμβριο του 2018.

2. Στρατιωτικός που αποστρατεύτηκε με βαθμό σμηναγού, έχοντας 31 έτη και 4 μήνες υπηρεσίας, πήρε σύνταξη στις 29 Μαρτίου 2018, με έναρξη καταβολής από 28/12/2016. Με το παλιό σύστημα θα έπαιρνε μικτά 1.290 ευρώ και 1.135 ευρώ καθαρά προ φόρου. Με νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξη βγαίνει στα 835 ευρώ μικτά και 785 ευρώ καθαρά! Εχει μείωση 455 ευρώ (-35,3%) στα μικτά και 350 ευρώ (-30,8%) στα καθαρά. Προσωρινή ανάσα του δίνει η προσωπική διαφορά 187 ευρώ που περιορίζει τη μείωση στα καθαρά στο 15,5%, αλλά φεύγει όμως τον Δεκέμβριο του 2018 και η μείωση γίνεται 30,8%.

Τα ποσά που παίρνουν οι απόστρατοι μπορεί να είναι πάνω από τον γενικό μέσο όρο συντάξεων των 750 ευρώ, πλην όμως αποκαλύπτονται πολύ μεγάλες μειώσεις, ίσως οι μεγαλύτερες που επιφέρει ο νόμος 4387 στις νέες συντάξεις.

Το νέο σύστημα είναι πιλότος και για τις παλιές συντάξεις, που επανυπολογίζονται και σύντομα αναμένονται και εκεί αποκαλυπτήρια. Οι περίπου 125.000 απόστρατοι με σύνταξη προ νόμου Κατρούγκαλου θα δουν ανάλογες μειώσεις όταν θα ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός και τα νέα ποσά αναρτηθούν πρώτα στην ΗΔΙΚΑ (όπως λέει ο νόμος 4387) και στη συνέχεια περαστούν στα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων. Αυτό αναμένεται να γίνει μετά τον Ιούνιο, και μάλιστα θα γίνει με παρότρυνση της τρόικας, αφού η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία του επανυπολογισμού στην «πλατφόρμα» της ΗΔΙΚΑ, για να μη δουν οι συνταξιούχοι το σοκ που τους περιμένει στο τέλος του 2018.

Η διαφορά, ωστόσο, μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων είναι ότι βάσει του ν. 4472/2017 (τρίτο μνημόνιο) οι μεν παλαιοί συνταξιούχοι θα έχουν μειώσεις στην τσέπη τους ως 18% από τον Δεκέμβριο του 2018, ακόμη και αν ο επανυπολογισμός βγάλει μείωση 50%, ενώ οι νέοι συνταξιούχοι που αποχώρησαν και αποχωρούν μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή από 13/5/2016 και μετά, θα έχουν όλη τη μείωση χωρίς καμία προστασία και χωρίς κανένα πλαφόν περικοπής από τον Δεκέμβριο του 2018! Η μοναδική προσωρινή ασπίδα προστασίας τους είναι η προσωπική διαφορά που θα παίρνουν στη σύνταξη, αλλά βάσει του ν. 4472/2017, καταργείται οριστικά για τους νέους συνταξιούχους από τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι διαφορές στις περικοπές παλαιών και νέων συνταξιούχων είναι δύο:

1. Οι παλαιοί συνταξιούχοι μετά τον επανυπολογισμό θα έχουν μείωση με πλαφόν το 18% και το υπόλοιπο ποσό της μείωσης (όπου υπάρχει) θα δίδεται ως «προσωπική διαφορά» και μετά τον Δεκέμβριο του 2018.

2. Οι νέοι συνταξιούχοι (μετά τις 13/5/2016) παίρνουν ένα μέρος ως «προσωπική διαφορά» και μόνον αν η μείωση στη σύνταξη είναι άνω του 20%. Το ποσό της «προσωπικής διαφοράς», όμως, καταργείται από Δεκέμβριο του 2018, και επωμίζονται όλη την αρχική μείωση, ακόμη και αν είναι 25% ή 30%!

Οι παλαιοί δηλαδή συνταξιούχοι έχουν προστασία με καταβολή της προσωπικής διαφοράς και μετά τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ οι νέοι συνταξιούχοι τυγχάνουν της ίδιας προστασίας, μόνον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, γιατί μέχρι τότε θα τους πληρώνεται η προσωπική διαφορά, βάσει του ν. 4472/2017.

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Γιάννης

Ψηλά το κεφάλι το σίγουρο είναι ότι θα απολογηθούν για όλα και ειδικά ο χοντρο χαζο χαρούμενος. Θα " τσούξει " πολύ πάρα πολύ γιατί μου είναι και καλομαθημένα. Οι αντοχές τους είναι μέχρι καφέ και ούζο..... άντε στο ενδιάμεσο να κάνουμε για χαβαλέ και καμιά κατάληψη.

Νταν

Αυτά που γράφει το άρθρο για τις συντάξεις των ενστόλων ισχύουν και για τους υπολοίπους. Για να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Μήπως έχουμε καμιά απόφαση του ΣτΕ που να εξαιρεί για μια ακόμη φορά από τις μειώσεις ενστόλους και δικαστικούς. Εγώ θέλω για λόγους ισότητας ό,τι ισχύει για μια κοινωνική ομάδα να ισχύει για όλους. Όλοι έχουμε ίδιο στομάχι.

Nikolaos

"Από ότι φαίνεται έχεις αλλεργία... Θα σου πω καί άλλα να χαρείς και αυτό γιατί στάζεις χολή". Να ξέρεις πώς οι ένστολοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από κάθε κλάδο. (Ακόμα και σήμερα γίνονται μειώσεις). " Όσων αφορά τις εργασιακές συνθήκες επικρατούσε και επικρατεί χάος". (Το οποίο φυσικά πολλά "από αυτό" έχουν εφαρμοστεί και στον ιδιωτικό τομέα) π.χ. : Ρεπό μέσα στην εβδομάδα σε καθημερινή ημέρα - υποχρεωτική εργασία τα Σαββατοκύριακα που αντί για προσαύξηση έχεις μειωμένο ημερομήσθιο και χωρίς εισφορές στα ταμεία, Καθημερινά τηλέφωνο για να μάθεις που εργάζεσαι και τί ώρα την επόμενη, ("σε υποχρεώνουν" να πηγαίνεις σε γήπεδα - Νοσοκομεία - Υπουργεία - Υπουργικές κατοικίες - πορείες κλπ. με δικό σου μεταφορικό μέσων"), Η επιπλέον εργασία είναι υποχρεωτική "και καλλά έκτακτες συνθήκες" χορηγείται ως ρεπό "Πάρε πρώτα τα κανονικά και μετά πάρε και αυτά". Είσαι υπηρεσία σε μιά θέση και καλύπτεις τα πάντα. " Στην ώρα τον ευθυνών βγάλε άκρη". Πρωσορινές μετακινήσεις - αποσπάσεις - διαθέσεις - μεταθέσεις" με το αιτιολογικό τής έκτακτης ανάγκης" χωρίς την συγκατάθεση σου. Εργασία όλες τίς εορτές και αργίες, (Η επίσημες αργίες π.χ. Πάσχα δεν πληρώνονται ούτε με το μειωμένο πενθήμερο αλλά χωρηγούνται σε Ρεπό) " "Δηλαδή εάν είσαι περήφανος πάντα θα εργάζεσαι", Υπάρχουν τόσα πολλά δεν τελειώνεις.

Nikolaos

Εγώ πάντως το περίμενα ότι "ο εργασιακός μεσαίωνας που υφιστάμεθα" κάποια στιγμή θα άγκιζε όλους τους εργαζόμενους. Δεν χαίρομαι για αυτό, σέβομαι κάθε εργαζόμενο και πάντα λέω ευχαριστώ για την βοήθεια του "εσύ πώς το λες υποχρέωση"; Ο Αστυνομικός είναι ο πατέρας, η μητέρα, ο φίλος, ο δάσκαλος, ο ... "ο παντογνώστης" πού σε δευτερόλεπτα θα πρέπει να επιληφθεί - στηρίξει - πάρει απόφαση - και γενικότερα να βοηθήσει οποιωνδήποτε έχει ανάγκη. Πάμε τώρα και στο θέμα σου επειδή δεν γνωρίζεις. 1) Η Αρχική μείωση έγινε με την περικοπή των επιδομάτων τα οποία φυσικά ποτέ δεν συμπεριλαμβάνωνταν ως δώρα, (Δηλαδή 450 ευρώ το μήνα τουλάχιστον), συν την εξαφάνιση των δώρων Πάσχα - επιδόματος αδείας και Χριστουγέννων. 2) Η δεύτερη περικοπή έγινε με τις αυξήσεις στα ταμεία, 3) Η απόφαση του ΣτΕ αφορούσε την δεύτερη μείωση στο βασικό μισθό από τα οποία επιστράφησαν το 50%,( Συνολικά μείωση 40 ευρώ μηνιαίως) 4) Μέχρι 01-01-2018 έγινε σταμάτημα των μισθολογικών προαγωγών (μείωση 100 ευρώ) 5) Καινούργιο μισθολόγιο μείωση στην μισθολογική προαγωγή εν καιρό τίς τάξεις των 280 ευρώ και πάγωμα των αυξήσεων μετά τα 31 χρόνια εργασίας. 6) Άμεσα από 01-01-2017 αναδρομικά αύξηση εργασιακών εισφορών 95 ευρώ το μήνα. 7) Μείωση στο εφάπαξ περίπου 40%. 8) ... Όταν συζητάμε για μείωση συντάξεων πέρνουμε ως παράδειγμα των ανότατο μισθό "του Αρχηγού σώματος;)! Και ακόμα ας σταθούμε σε αυτό, δηλαδή 1123 Χ 24%φπα= 853,48 καθαρά!!! Μείων 34,13 εισφορά αλληλεγγύης! Οπότε ποιά σύνταξη θα πάρουμε οι υπόλοιποι που περνούμε τον μισό και λιγότερο μισθό!... "Η λογική σου ποιά είναι; "Χαίρεσαι"; Στο εύχομαι να είσαι χαρούμενος... Δεν γνωρίζεις ότι αυτά που γίνονται γύρω σου σε επιρεάζουν και θα έρθουν και σε εσένα; Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους.

Η χρεωκοπία επιβλήθηκε για σύγκρουση

Η χρεωκοπία της Ελλάδος σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε για να καταλήξει σε πόλεμο ( όχι γενικευμένο πλέον αφτό που φοβήθηκαν το 1987 ) σε βάρος της Ελλάδος. Όπως κάθε χρεωκοπία και οικονομική κρίση στην ιστορία. Το ΝΑΤΟ ( από το δόγμα Λούνς το 1977 λέει ότι '' σε διαμάχη μεταξύ μελών του ΝΑΤΟ παραμένει ουδέτερο!!! ''. Ό Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα ( μόνο πρέσβεις Αμερικανοί είναι στην Ευρώπη ) προφητεύει ατύχημα στο Αιγαίο ( χειρουργικό δηλαδή πόλεμο αλλά Γιουγκουσλαβία) που μένει η προφητεία να επαληθευθεί. Η ΗΠΑ είναι το ίδιο το ΝΑΤΟ , αυτό που δεν επεμβαίνει σε διαμάχες μελών χωρών.!!! Η Γερμανία είναι ο μόνιμος πάτρονας της Τουρκίας και της διαμελισμένης Γιουγκουσλαβίας ( αυτή άρχισε την διάλυση). Η χρεωκοπία της Ελλάδος επιβλήθηκε και εκτελέστηκε ώστε μέσω Ευρωπαϊκής ένωσης και ΝΑΤΟ ( ΗΠΑ-ΔΝΤ ) να καταλήξει σε πόλεμο σε βάρος της Ελλάδος. Σε όποια χώρα σκοπεύουν να κ'ανουν πόλεμο, αυτή την χώρα χρεωκόπησαν. Η Ρωσία είναι πάντα παραδοσιακόε σύμμαχος της Τουρκίας εν σχέσγ με την Ελλάδα, λόγω κοινών συνόρων. Η Αγγλία επιθυμεί πόλεμο σε βάρος της Ελλάδος, με βάση το Κυπριακό, για τούτο δεν αναμιγνύεται στις γεωτρήσεις της Κύπρου, γιατί έχει χρόνια νομιμοποιήσει ότι η Κύπρος είναι δύο κράτη και περιμένει την Τουρκοποίηση της Κύπρου για να ασκήσει τα συνφέροντά της. Η Αγγλία σπρώχνει για πόλεμο με βάση το Κυπριακό. Η Ελλάδα να είναι προετοιμασμένη για πόλεμο εξ Ανατολών και για ανριπερισπασμό από τα Βόρεια σύνορα Αλβανία- Σκόπια . Αυτό συνιστά η ΧΡεωκοπία , μέρος της οποίας είναι η απαξίωση μισθολογικά των στρατιωτικών , πέρα απ την συνολική καταδίκη των πολιτών - για να επιβληθεί η Εθνική απάθεια κάτω απ το βάρος της καθημερινότητας. Όταν έπρεπε να αντιδράσει η Ελλάδα από το 2008 έως το 2011 δεν αντέδρασε, γιατί οι πολιτικοί αρνήθηκαν - το ελάχιστο- να υποστηρίξουν τους πολίτες. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δρομολογούνται από κάτω προς τα πάνω. Αρκεί οι επάνω να μην πνίξουν αυτές τις εξελίξεις. Και στην Ελλάδα τις πνίξανε και ξυλοκοπήσανε τους πολίτες.

αποστρατος και πιθανων αστεγος

Συριζαιοι εμεις ειμαστε εκπαιδευμενοι να επιβιωνουμε στο πολεμο και στο ανταρτικο,εσεις ειστε ετοιμοι να υποστητε τον τουρκικο ζυγο;Εχετε πεισει το λαο να μας βριζει και να μας λιδορει,εμας που ειμαστε παιδια του.Εμεις φυλαμε συνορα με οποιοδηποτε κοινωνικο προσωπικο και οικογενειακο κοστος και παραλληλα εσεις πολιντικαντηδες της μεταπολιτευσης,με τη προπαγανδα σας περασατε στη συνειδηση του λαου οτι ειμαστε βαριδιο και ρεμπεσκεδες.τα χρηματα των συνταξεων μας ειναι ψιχουλα μπροστα στις κρατησεις που εχουμε αποδοσει ολα αυτα τα χρονια.Σας ξαναρωταω λοιπον ειστε ετοιμοι να υποστειτε τον τουρκικο ζυγο,γιατι εσεις εφοσον μας απαξιωνετε εμεις θα σας κοιταζουμε χωρις να κανουμε ΤΙΠΟΤΑ

Φάνης

Ο εχθρός των συνταξιούχων ειναι ο Αλέξης Τσίπρας, αυτός μέσω του Κατρούγκαλου μας έκοψε 3 συντάξεις. Μας φτωχοποίησε και μας οδηγεί στο θάνατο με το παράλυτο σύστημα υγείας και τα γενόσημα φάρμακα τα οποία πληρώνουμε με χρυσάφι, χωρίς να εχουμε ασφαλιστική κάλυψη. Οι άλλοι συνταξιούχοι δεν μας φταίνε, απλά υποφέρουν μαζι μας.

Σοφία

Εργάστηκα 35 χρόνια, και έχω μείωση στη σύνταξη μου, 40 τοις εκατό. Τι παραπάνω πρόσφεραν οι στρατιωτικοί. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί δεν μιλάει κανείς για τις δικές μας περικοπές.

Ούστ κοπρίτες

Σιγά μην εργάσθηκες 35 χρόνια, σιγά μην εργάσθηκες 35 λεπτά. Τρολ του ΣΥΡΙΖΑ είσαι, εργάζεσαι για 60 λεπτά το σχόλιο. Όσο για τους συνταξιούχους, ο Τσίπρας μας κόβει απο το 2019 τρεις συντάξεις, δεν τις κόβουν αυτοι με τα ειδικά μισθολόγια.

συμφωνω

Τι προσφεραν οι ενστολοι; την ανεση για να λες εσυ παπαριες...να στειλεις το γιο σου στηντουρκια

ΙΔΙΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΣΩΜΑΤΑ

ΟΠΩΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ((ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΜΟΘΟΡΙΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ)),ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΗΤΑΝ-ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 40 ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

@14.26@

ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 24ΩΡΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ !! ΡΕ ΟΥΣΤ

Συριζα μεχρι φυτρωσει χορταρι στον ηλιο

Ολοι αυτοι οι κοιλαραδες καραβαναδες που οταν βλεπουν Τουρκο το βαζουν στα ποδια ή παραδινονται πρεπει να μαθουν να ζουν με λιγοτερα. Σαραντα χρονια αυτη η χωρα και ουτε πετροπολεμο δεν εχουν παιξει οι ακαπνοι καραβαναδες με παρασημα παρελασης. Ευχαριστω να λενε που τους πληρωνουμε και συνταξη, τιποτα δεν εκαναν

Τίνα

Η καπακία δεν πάει ούτε στα βουνά, ούτε και στα δένδρα. Στο κεφάλι του κάθε εθνομηδενιστή ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ πηγαίνει.

συμφωνω

Αλλαζουμε να ερθεις στη θεση μου; να φορτωσεις νοικοκυριο 15 φορες σε 28 χρονια κηφηνα;

συριζα... μεχρι και οι μαλακες να βαλουν μυαλο

ετσι συντροφε... καλυτερο απο το χορταρι σου... αντε συριζοβλακα... εδω γινεται χαμος και εσυ γλυφεις προβατο

φωτιά και τσεκούρι

σε όλους τους προσκυνημένους κρατικοδίαιτους

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΧΑΜΠΑΡΙ; ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ; ΕΛΕΟΣ!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ; ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Π.Χ. ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΝΤΑΞ. 50-59 ΕΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΗ 500€, ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΝΤΑΞ. 60-69 ΕΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΗ 600€, ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΝΤΑΞ. 70-79 ΕΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΗ 700€ Κ.Λ.Π ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΛΟΙ(80-90%) ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΛΠ

ΓΙΩΡΓΗΣ

ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΦΘΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙΣ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΙΣΩΣ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !!!!ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ''ΠΑΙΖΕΤΕ '' ΠΟΛΥΞΕΡΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

συμφωνω

Και να δουλευουν ολοι τοσα χρονια οσο εσυ...αεργε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

euro0

Δεν επιτεύχθηκε ακόμα συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών για το διάδοχο νόμο Κατσέλη - Στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις 5 Απριλίου παραπέμπεται και η συζήτηση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους περί το ένα δισ. ευρώ

1
xrhmatistirio

Ως «μητέρα» των μαχών χαρακτηρίζουν την 29η Μαρτίου οι αγοραστές των ελληνικών τραπεζών καθώς εκείνη την ημερομηνία περιμένουν να ενταθούν οι ανοικτές πωλήσεις από τους short επενδυτών, μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών (Alpha bank, Eθνική).

stathaksi-new1

Aπορρίπτει την κριτική περί καθυστερήσεων στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες και προαναγγέλλει την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για τις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «οικόπεδο 1»

1
5c3b7241c8147020bd6effcc037bf79f_XL

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 66% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς, τα πλάνα των αεροπορικών για τη θερινή σεζόν δίνουν τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η κίνηση το καλοκαίρι.

21115001aca6fca17023f8a04ef816d8_XL

Από όλους του τομείς της ναυτιλίας  όσο αφορά τους τύπους των πλοίων, τα LNG που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι εκείνα που έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελλήνων πλοιοκτητών. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί από οκτώ που ήταν το 2017 στις 13 στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin.