Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με πτώση - 0,68%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με πτώση - 0,68%

Ο Γενικός Δείκτης κρατήθηκε λίγο πάνω από τις 800 μονάδες

Τον πανικό στους επενδυτές των τραπεζών επιδιώκουν να αυξήσουν τα funds καθώς συνεχίζουν τις ανοικτές πωλήσεις, κυρίως προς την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και στις υπόλοιπες τράπεζες. 

Την ερχόμενη εβδομάδα  στις αγορές δεν θα έχουμε 2 συνεχόμενες συνεδριάσεις –  ( Παρασκευή και Δευτέρα ) λόγω του Πάσχα των καθολικών. Τα βρετανικά funds λοιπόν, θέλουν να εκμεταλλευθούν την περίσταση και να πιέσουν τις τραπεζικές μετοχές σε μια περίοδο, όπου αρκετοί ξένοι θα βρίσκονται σε διακοπές.

Όμως, η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της, την ερχόμενη Τετάρτη και όπως έδειξε και η ανακοίνωση για τα λογιστικά πρότυπα, θα καταγράφεται μεγάλη πρόοδος, ως προς την μείωση των “κόκκινων” δανείων.  Η αγορά έκλεισε με απώλειες 0,68% και τον Γενικό Δείκτη στις 800.10 μονάδες.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε αρνητικά  -για 7η συνεχή συνεδρίαση- στα 2,71 ευρώ με πτώση 8,45%.  Αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα  0,27 ευρώ. Πτώση  0,82% για την Eurobank στα 0,726 ευρώ. Με πτώση 0,83% έκλεισε η Alpha bank στα 1,80 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 94 εκατ. ευρώ κε των οποίων τα 14,1 εκατ. ευρώ ήταν μια εκποίηση μετοχών της Motor oil, ενω άλλα 23 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα στις μετοχές  της Εθνικής, Eurobank, ΟΤΕ.    

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

solts_main

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επισήμανε ωστόσο: «Τα περιθώρια κίνησης έχουν γίνει κάπως μεγαλύτερα, αλλά βεβαίως δεν είναι απεριόριστα, κυρίως λόγω του μεγέθους των προβλημάτων» - Κοιτώντας προς τη... Ρώμη, χαρακτήρισε «σοφή» τη στάση της Ελλάδας να κάνει διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 

2