Εξαίρεση από τους αμερικανικούς δασμούς ζητούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εξαίρεση από τους αμερικανικούς δασμούς ζητούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Την εξαίρεσή τους από τους δασμούς που επιβάλλει η διακυβέρνηση Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο ζητούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας αλουμινίου στις ΗΠΑ 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζητούν από την Ουάσινγκτον να εξαιρέσει τη χώρα από τους νέους δασμούς στο αλουμίνιο και το χάλυβα και πιστεύουν ότι έχουν ισχυρά επιχειρήματα για αυτό, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος κρατικός αξιωματούχος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχωρά με την επιβολή δασμών ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, αλλά έχει ήδη εξαιρέσει δύο γειτονικές χώρες, τον Καναδά και το Μεξικό, και είναι διατεθειμένος να πράξει το ίδιο και με συμμάχους.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας αλουμίνιου στις ΗΠΑ μετά την Κίνα και τη Ρωσία ενώ πωλεί και χάλυβα στην αμερικανική αγορά.

Ο Τζουμά αλ-Κάιτ, βοηθός υφυπουργός για θεματα εξωτερικού εμπορίου στο υπουργείο Οικονομίας της χώρας του, δήλωσε στο Reuters ότι αξιωματουχοι βρίσκονται σε επαφή με μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Υπάρχει ανοικτός διάλογος με την αμερικανική κυβέρνηση… Θεωρούμε ότι έχουμε ισχυρά επιχειρήματα για να εξαιρεθούμε. Η ζήτηση στην αμερικανική αγορά είναι μεγάλη για αλουμίνιο υψηλής ποιότητα», δήλωσε ο Κάιτ. «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εξαγωγές μας γίνονται στο πλαίσιο θεμιτού ανταγωνισμού με την αγορά και συμβαδίζουν με τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες για το ελεύθερο εμπόριο» πρόσθεσε.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία, τον τουρισμό και τις υποδομές για να μετατοπίσουν το βάρος της οικονομίας σε άλλους τομείς πέραν του πετρελαίου. Η Emirates Global Aluminium είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πρωτογενούς αλουμινίου εκτός Κίνας. Οι ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 5% των συνολικών πωλήσεων της Emirates Steel, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας στη χώρα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, με την Emirates και την Etihad Airways να αγοράζουν αεροσκάφη Boeing και την κυβέρνηση να πραγματοποιεί μεγάλες αγορές αμερικανικού αμυντικού εξοπλισμού.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ster

Άνοδος 0,4%  για τη στερλίνα έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία στο 1,283 - Σε θετικό πρόσημο βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά από χθες τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

market_greek_chrimatistiria

Με άνοδο 1,96% η μετοχή της Πειραιώς στα 1,04 ευρώ - Κέρδη 1,08% για την Eurobank στα 0,5135 ευρώ - Άνοδος 1,49% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,156 ευρώ - Με άνοδο 1,01% η μετοχή της Alpha Βank