Μίχαλος: Να αναλάβουν τα επιμελητήρια πιο ενεργό ρόλο στην οικονομία

Μίχαλος: Να αναλάβουν τα επιμελητήρια πιο ενεργό ρόλο στην οικονομία

Τα επιμελητήρια παράγουν έργο ποιοτικό και καθημερινό, παρά τον πόλεμο που έχουν δεχθεί, είπε ο κ. Μίχαλος – Στόχος η δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας του επιμελητηριακού θεσμού, στα πρότυπα των προηγμένων ευρωπαϊκών επιμελητηρίων

«Το μοναδικό, ίσως, σημείο βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια -όπως προκύπτει από τις σχετικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών- είναι η λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, για την ίδρυση επιχειρήσεων. Και οι δύο αυτές δομές, οργανώθηκαν και λειτουργούν μέχρι τώρα με επιτυχία, χάρη στη γνώση, στην εμπειρία και στην προσπάθεια των ανθρώπων των επιμελητηρίων».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ανοικτή κοινή συνεδρίαση που διοργανώνουν σήμερα τα επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Η εφαρμογή της νέας επιμελητηριακής, Ν.4497/2017 - πορεία του επιμελητηριακού θεσμού».

 Τα επιμελητήρια παράγουν έργο ποιοτικό και καθημερινό 

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι, παρά τον «πόλεμο» που έχει δεχθεί ο επιμελητηριακός θεσμός, ο λόγος που κανείς δεν έχει μέχρι τώρα καταφέρει να τον «κουρέψει», είναι ότι τα επιμελητήρια παράγουν έργο ποιοτικό και καθημερινό. «Κι αυτό το έργο, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε. Και να διασφαλίσουμε προϋποθέσεις, ώστε να το συνεχίσουμε και να το αναπτύξουμε, ακόμη περισσότερο» σημείωσε ο ίδιος.
 
Υπογράμμισε ακόμη ότι αν και η ψήφιση του νόμου 4497/2017, δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού, με αρκετά θετικά στοιχεία, ωστόσο υπάρχουν και τα σημεία προσοχής. Ένα από αυτά τα βασικά σημεία, όπως είπε, είναι να αποσαφηνιστεί ποια έσοδα των επιμελητηρίων αποτελούν, σύμφωνα με το νόμο, τακτικά έσοδα, επί των οποίων υπολογίζονται ποσοστά επιχορηγήσεων και δαπανών.

Χρειάζεται ενιαία στάση και μεθοδολογία 
 
Επίσης, χαρακτήρισε σημαντικό να υιοθετήσει η ένωση μια ενιαία στάση και μεθοδολογία, σε μια σειρά από διοικητικά θέματα, θέματα προσωπικού κ.ά. που δημιουργούνται με το νέο νόμο και να αντιμετωπιστεί, συνολικά, και το θέμα του ύψους των συνδρομών, έναντι ανταποδοτικών υπηρεσιών, αλλά και του τρόπο είσπραξης, ώστε να διευκολύνονται οι επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η οικονομική βιωσιμότητα των επιμελητηρίων.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας του επιμελητηριακού θεσμού, στα πρότυπα των προηγμένων ευρωπαϊκών επιμελητηρίων σημείωσε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων συνεχίζει να ζητάει από την Πολιτεία, με επιμονή, την αξιοποίηση των δομών, της εμπειρίας και της γνώσης που διαθέτουν τα επιμελητήρια της χώρας.

Να αναλάβουν τα επιμελητήρια πιο ενεργό ρόλο 

«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον ενεργό ρόλο που μπορούν να αναλάβουν τα επιμελητήρια, σε θέματα όπως είναι η υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, η διαχείριση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, η εξωστρέφεια και η τουριστική προβολή, η επαγγελματική κατάρτιση και η προώθηση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε τις υπηρεσίες προς τα μέλη μας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε, με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις, ένα ευνοϊκότερο επιχειρηματικό περιβάλλον: με λιγότερους φόρους, με αποτελεσματικότερη διοίκηση, με σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Όσο κι αν αυτό σε κάποιους δεν αρέσει, τα επιμελητήρια είναι και θα είναι η φωνή εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια για επιβίωση και ανάπτυξη» κατέληξε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Giannis

Μίχαλε Μόλις τα επιμελητήρια κατορθώσουν να πετύχουν την μείωση σε επίπεδα Γερμανίας του κόστους των τραπεζών τότε να κάνεις δηλώσεις. Ενδεικτικά για μιά επιχείρηση το κόστος εμβάσματα με internet banking είναι 1,00 στην Alpha Bank (σε ελληνική τράπεζα) ενώ από την Commerze Bank 0,12 σε όλη την Ευρώπη. Για να μην πούμε για τη ληστεία στους ιδιώτες. Το κράτος δεν λέει κουβέντα για το θέμα γιατί βολεύετε με τις τράπεζες. Καραγκιόζηδες όλοι

τετοια νουμερα ρίξανε την ΝΔ του 50% σε 32

Και εννοώντας πιο ενεργό να βαλοπυμε τον Μιχαλο αρχηγο...αχαχ να κλεισουν ολα τα επαγγελματα....ήδη δεν υπαρχει επαγγελμα να μπορείς να εξασκησεις, πλέον και για μικροπωλητης να θες αδεια απο τον Μιχαλο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xilton-new-money-ena

H ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχεια καί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του κτιρίου που διαχειρίζεται η Hilton, από τον τουρκικό όμιλο  Dogus

23