Περιόρισε τις απώλειες η Wall λόγω πιθανότητας εξαίρεσης κάποιων χωρών από τους δασμούς

Περιόρισε τις απώλειες η Wall λόγω πιθανότητας εξαίρεσης κάποιων χωρών από τους δασμούς

Η σημερινή δράση της αγοράς επηρεάστηκε από την παραίτηση του Γκάρι Κον

Περιόρισε τις απώλειες η Wall μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι Καναδάς, Μεξικό και ενδεχομένως και άλλες χώρες πιθανόν να εξαιρεθούν από τους δασμούς. Νωρίτερα είχε σημειωθεί πτώση με τον Dow να υποχωρεί περισσότερο από 300 μονάδες στον απόηχο της είδησης ​​ότι ο Γκάρι Κον, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, παραιτήθηκε από τη θέση του για το θέμα της επιβολής των δασμών.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,33% στις 24.802 μονάδες, ο S&P 500 -0,05% στις 2.726 μονάδες και ο Nasdaq +0,33% στις 7.396 μονάδες.

«Αναμένουμε ότι ο πρόεδρος θα υπογράψει κάτι έως το τέλος της εβδομάδας και υπάρχουν πιθανές εξαιρέσεις για το Μεξικό και τον Καναδά στη βάση της εθνικής ασφάλειας και ίσως αυτή η διαδικασία να αφορά και άλλες χώρες» δήλωσε την Τετάρτη, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Η σημερινή δράση της αγοράς επηρεάστηκε από την παραίτηση του Γκάρι Κον. Αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα», δήλωσε νωρίτερα ο Terry Sandven της Bank Wealth Management. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «το βασικό σκηνικό παραμένει θετικό καθώς τα κέρδη εξακολουθούν να αυξάνονται»

Ο Κον, πρώην πρόεδρος στην Goldman Sachs, επέλεξε να αποχωρήσει από τη θέση του, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Οι επενδυτές είναι ανήσυχοι μετά την είδηση της παραίτησής του, καθώς ήταν υποστηρικτής πιο φιλικών πολιτικών για τις επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει το CNBC, o Κον θεωρούνταν επίσης μια φωνή της λογικής σε έναν Λευκό Οίκο που φαίνεται να είναι σε συνεχή αναταραχή. Η αναχώρησή του δημιουργεί ανησυχίες ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να λάβει χώρα στο κοντινό μέλλον.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trade_min

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου διαπίστωσε ότι τα ίδια προϊόντα πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους στις εγχώριες αγορές - Στην ίδια λίστα και οι Καναδάς, Νότια Κορέα και Τουρκία

katoikia_main01

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με τους επικεφαλής των Τραπεζών - Στα χέρια του πρωθυπουργού το τελικό σχέδιο - Μέσα στις επόμενες μέρες η κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης

22