Ουραγός στην ανάπτυξη της Ευρώπης η Ελλάδα

Ουραγός στην ανάπτυξη της Ευρώπης η Ελλάδα

Τις καλύτερες τριμηνιαίες επιδόσεις είχαν οι Εσθονία (2,2%), Σλοβενία (2%) - Η Ελλάδα μοιράζεται την τελευταία θέση μαζί με την Κροατία

Τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ του δ' τριμήνου 2017 ανακοίνωσε η Eurostat, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις αρχικές προβλέψεις.

Συγκεκριμένα, το δ' τρίμηνο το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση και κατά 2,7% σε ετήσια βάση.

Συνολικά το 2017, η οικονομία της ευρωζώνης εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 2,3%, έναντι του 2,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση και 1,8% που ήταν το 2016. Παράλληλα η οικονομία των 28 χωρών μελών της ΕΕ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,4% έναντι 2% το 2016. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των οικονομιών της ΕΕ ήταν σε τροχιά ανάπτυξης στο δ' τρίμηνο του 2017 με την Ελλάδα να μοιράζεται με την Κροατία την τελευταία θέση καθώς κατέγραψαν και οι δύο αύξηση ΑΕΠ μόλις 0,1% σε σχέση με το γ' τρίμηνο. Αντίθετα τις καλύτερες τριμηνιαίες επιδόσεις είχαν οι Εσθονία (2,2%), Σλοβενία (2%) και Λιθουανία (1,4%).Σε ετήσια βάση η ελληνική οικονομία είχε την τέταρτη χειρότερη επίδοση κατά το δ' τρίμηνο. Συγκεκριμένα εμφανίζει αύξηση του ΑΕΠ 1,9% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2016. Η Δανία έχει επίδοση 1,2%, η Βρετανία 1,4% και η Ιταλία 1,6%. Από την άλλη, τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι: Ρουμανία (7%), Σλοβενία (6,2%) και Εσθονία (5,3%).

Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι οι οικονομίες που ήταν σε πρόγραμμα στήριξης σημειώνουν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η Κύπρος εμφανίζει αύξηση του ΑΕΠ 3,9% σε ετήσια βάση στο δ' τρίμηνο και η Πορτογαλία 2,4%. Στοιχεία για την Ιρλανδία δεν είναι ακόμα διαθέσιμα αν και η δυναμική είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού στο γ' τρίμηνο η ανάπτυξη ήταν 10,4%!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ η ανάπτυξη στη χώρα μας για το σύνολο του 2017 ήταν 1,4% έναντι της εκτίμησης της κυβέρνησης και της Κομισιόν για 1,6%. 

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat  ΕΔΩ 

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ

ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ΑΥΤΗ ΒΓΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΤΡΩΩ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos-luxembourg_main01

Η σκιά (της απουσίας) του Ευκλείδη από την φιέστα του Αλέξη - Πώς απέφυγε να γίνει το «φόντο» στο τηλεοπτικό «σόου» Τσίπρα και Καμμένου - Σκέφτεται τους «αριστερούς φίλους» που έχασε και «δεν φοράει γραβάτα» για την ρύθμιση του χρέους

Merc-brand-100

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση της επιτυχίας για μια εταιρεία, από την ανάδειξή της ως μια από τις πιο πολύτιμες μάρκες παγκοσμίως. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πόσο αξίζει το σήμα των premium εταιρειών, με βάση τη νεότερη έρευνα για το 2018 της Brand Finance.

sadadx

«Θα υπάρχουν εκπλήξεις στην τοποθέτησή του, η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις», λένε συνομιλητές του κ. Στουρνάρα

13
5c328a_enfia

Στην υπηρεσία του ΕΝΦΙΑ οι νέες τιμές - Η κυβέρνηση υποσχόταν μειώσεις, αλλά ετοιμάζει αυξήσεις φόρων - Παίρνει από πολλούς, δίνει σε λίγους - Σε ποιες περιοχές θα πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα

28