Η JP Morgan περιμένει πτώση μέχρι και 40% στις διεθνείς αγορές τα επόμενα χρόνια

Η JP Morgan περιμένει πτώση μέχρι και 40% στις διεθνείς αγορές τα επόμενα χρόνια

To sell-off του Φεβρουαρίου μπορεί να μην είναι τίποτα εάν συγκριθεί με αυτό που περιμένει τις αγορές στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον

Τα έντονα σκαμπανεβάσματα τον τελευταίο καιρό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που περιμένει τις αγορές μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με τη JP Morgan.

Ο Daniel Pinto, επικεφαλής εταιρικής και επενδυτικής στρατηγικής της αμερικανικής τράπεζας αναμένει πτώση της τάξεως του 30-40% μέσα στα επόμενα χρόνια, αρχίζοντας από τα μέσα με τέλη αυτού του έτους. Προς το παρόν οι αγορές έχουν περιθώριο για κέρδη, καθώς οι μετοχές οδηγούνται κυρίως από την οικονομική ανάπτυξη και τα υγιή κέρδη, και αυτοί οι δύο παράγοντες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Μολονότι έχει περάσει μόλις ένας μήνας από το απότομo ξέσπασμα του διεθνούς sell-off στις αρχές Φεβρουαρίου, οι αγορές φαίνεται να το έχουν αφήσει πίσω τους και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η διόρθωση δεν ήταν συνδεδεμένη με τα θεμελιώδη μεγέθη και σχετίστηκε με τις στρατηγικές που ποντάρουν στην μεταβλητότητα καθώς και τα αλγοριθμικά trades.

Όμως, σύμφωνα με τον Pinto, η απειλή μίας πραγματικής και βαθιάς διόρθωσης της αγοράς, συνοδευόμενη από αναταραχές της μεταβλητότητας, παραμένει αναμφισβήτητα στον ορίζοντα.

Όπως τόνισε στο Business Insider, αν και το τρέχον διάστημα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου και ανάκαμψης των μετοχών, ωστόσο αυτό που συνήθως συμβαίνει σε έναν τέτοιο κύκλο, είναι ότι τα επιτόκια αρχίζουν και αυξάνονται έντονα οδηγώντας σε μείωση των spreads των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε σχέση με τους αντίστοιχους τίτλους άλλων χωρών (credit score spreads). Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ιστορία, φτάνει η στιγμή όπου τα spreads δεν μπορούν να περιοριστούν περαιτέρω και αρχίζει η διεύρυνσή τους για αρκετούς μήνες, πριν έρθει μία ισχυρή διόρθωση στις αγορές.

«Έτσι συμβαίνει συνήθως. Τα επιτόκια αυξάνονται, η πιστωτική αγορά αντιδρά και μετά οι μετοχές υποχωρούν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

c779db6915d98e93d61e52745911904d_XL

Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ φέτος γίνεται «σπαζοκεφαλιά» αφού μπορεί να αλλάζει η τιμή ζώνης σε μια περιοχή, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να παραμένει ο ίδιος. Και αντίστροφα, μπορεί να παραμένει ίδια η τιμή ζώνης, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να αλλάζει.

26d91ace05ff9c6e782cb3ac72be9c78_XL

Στο τέλος του 2019 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει, μετά από μία επένδυση ύψους 18 εκατ. ευρώ το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Λάμψα στο Σύνταγμα, το οποίο πιθανότατα θα φιλοξενήσει το brand των πολυτελών boutique ξενοδοχείων του ομίλου Accor τα Μgallery, σηματοδοτώντας μία ακόμη «ακριβή» άφιξη στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

d62bdad216d085f9fa858c5dc48db1a8_XL

Μεγαλύτερη διείσδυση στην ελληνική αγορά μεταφορών πέραν των επιβατικών και εμπορευματικών τρένων, δρομολογεί το επόμενο διάστημα ο όμιλος της Ferrovie dello Stato Italiane (FS Italiane), στον οποίο ανήκει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

tsakalotos-eurogroup_main01

Χωρίς "γραβάτα" για το χρέος στο Eurogroup της Πέμπτης - "Έφυγε για …διακοπές" η μακροχρόνια ελάφρυνση σε βάθος χρόνου - Επιτήρηση 4 φορές τον χρόνο λέει η Κομισιόν - Το παρασκήνιο από τις επαφές Τσακαλώτου με τους δανειστές στην Αθήνα

18