Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή πτώση 0,10% στο κλείσιμο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή πτώση 0,10% στο κλείσιμο

Στο όριο η Αθήνα – Τι συμβαίνει με τις τράπεζες   

Κάτω απο τις 800 μονάδες βρέθηκε πάλι η Αθήνα καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις και το trading στις τραπεζικές μετοχές. Σήμερα αν και επιχειρήθηκε μια προσπάθεια διαφυγής δεν κράτησε πολύ αφού επανήλθαν η πτώση και οι χαμηλοί τζίροι.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 798,41 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,10%. 

Όπως φαίνεται και από τις τιμές των τραπεζικών μετοχών, αυτές έχουν περάσει κάτω από τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015. Οι τράπεζες, όμως, διαθέτουν καλύτερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας από το 2015, ικανούς για να αντιμετωπίσουν τα stress tests. Συνεπώς η πτώση στα χαμηλά επίπεδα ίσως να μην δικαιολογείται και μετά τα αποτελέσματα να αντιδράσουν οι ελληνικές τράπεζες.             

Οριακή η πτώση στην μετοχή της Εθνικής η οποία έκλεισε στα 0,2714 ευρώ με πτώση 0,22%. Πτώση 0,68% για την Eurobank στα 0,735 ευρώ. Με πτώση 0,86% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,47 ευρώ. Με πτώση 0,74% η Alpha bank στα 1,88 ευρώ.

Κέρδη 2,.41% για τον ΟΠΑΠ στα 9,78 ευρώ και άνοδο 0,81% για τον ΟΤΕ. Άνοδος 1,52% για την Coca- cola στα 27,46 ευρώ. Με κέρδη 0,.96% η Γεκ – Τέρνα στα 5,27 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν  στα 55,3 εκατ. ευρώ.          

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hfvgw

Βαθαίνει το χάσμα των Ευρωπαίων με την Ιταλία - Περιθώριο δύο εβδομάδων στα κράτη-μέλη να ελέγξουν γραμμή-γραμμή τον ιταλικό προϋπολογισμό - Τυπική έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος εντός του Δεκεμβρίου, εάν η Ρώμη δεν συμμορφωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα επιβληθούν κυρώσεις

2
ytygy_XL

Οι όποιες συζητήσεις για το μέλλον του Αttica Group έχουν παγώσει, προς το παρόν, και αναμένεται να αναθερμανθούν το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η MIG μετά την πώληση του «ΥΓΕΙΑ» εισέπραξε 200 εκατομμύρια ευρώ οπότε «δεν υπάρχει βιασύνη» όπως ειπώθηκε στο «business stories».

hg67_XL

Σχεδόν ένα στα δύο ξενοδοχεία στην Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων- «αστεριών», ήτοι στην κατηγορία των διεθνώς αντατωνιστικών ξενοδοχείων, τα οποία όμως συγκεντρώνονται στους κύριους προορισμούς.