Οριακή άνοδος στη Wall - Στο επίκεντρο οι δασμοί Τραμπ

Οριακή άνοδος στη Wall - Στο επίκεντρο οι δασμοί Τραμπ

Τη σημερινή συνεδρίαση επηρέασε η είδηση που μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης, ότι ο  Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ενημερώσει συνεργάτες του ότι ο οικονομικός σύμβουλος Gary Cohn θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο

Οριακή άνοδος σήμερα στη Wall μετά από μια συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε σε μεγάλο μέρος της από εναλλαγή προσήμων, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,04% στις 24.884 μονάδες, ο S&P 500 +0,26% στις 2.728 μονάδες και ο Nasdaq +0,56% στις 7.372 μονάδες.

Τη σημερινή συνεδρίαση επηρέασε η είδηση που μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης, ότι ο  Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ενημερώσει συνεργάτες του ότι ο οικονομικός σύμβουλος Gary Cohn θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιβολή των δασμών.

«Αν έχετε ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος όπως ο Gary Cohn να αποχωρεί, αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση την κυβέρνηση και η αγορά ανησυχεί γι 'αυτό το ενδεχόμενο» δήλωσε ο Robert Pavlik, της SlateStone Wealth. «Τα νέα για τον Cohn αναγκάζουν τους επενδυτές να κρατήσουν μια στάση αναμονής» πρόσθεσε. 

Ο Cohn, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στο θέμα των φορολογικών περικοπών που εφάρμοσε πέρυσι η κυβέρνηση Τραμπ.

Η Wall ξεκίνησε πάντως τη μέρα ανοδικά καθώς σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Νότιας Κορέας,  η Βόρεια Κορέα ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρηθεί το πυρηνικό της πρόγραμμα εφόσον δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή και η ασφάλεια του καθεστώτος της είναι εξασφαλισμένη.

«Υπάρχουν δύο παράγοντες που παίζουν ρόλο: Τα θετικά νέα για τη Βόρεια Κορέα και ο Τραμπ που δέχεται πιέσεις από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και τους επιχειρηματίες για τους δασμούς» δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης