Barclays: «Μη φυλάτε τα χρήματα σας κάτω από το στρώμα, επενδύστε»

Barclays: «Μη φυλάτε τα χρήματα σας κάτω από το στρώμα, επενδύστε»

Η βρετανική τράπεζα πάει κόντρα στο αρνητικό ρεύμα και προτείνει αγορές ευρωπαϊκών μετοχών

Barclays: «Μη φυλάτε τα χρήματα σας κάτω από το στρώμα, επενδύστε»
Παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί σε Wall Street και διεθνείς αγορές εν μέσω απειλών Τραμπ για «εμπορικό πόλεμο» και σύσφιξης νομισματικής πολιτικής από Fed, ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Barclays εμφανίζεται αισιόδοξος.

Με εμφανώς ανεβασμένη επενδυτική «λίμπιντο», ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Barclays στο Λονδίνο, Will Hobbs, δηλώνει χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει λόγος να κρύβετε τα χρήματα σας κάτω από το στρώμα από φόβο ότι το επόμενο sell-off έρχεται». «Ενώ η ιστορία δεν είναι πάντα αξιόπιστος δείκτης του τι θα γίνει στο μέλλον, φαίνεται να μας λέει ξεκάθαρα ότι εκτός κι αν νομίζεις ότι μπορείς να προβλέψεις μία ύφεση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, κατά μέσο όρο θα έχεις χάσει με το να μην έχεις επενδύσει», συμπληρώνει.

Η αγορά, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει χωριστεί σε «bulls» και «bears» (δηλαδή ισχυρούς αγοραστές και πωλητές) και αυτό γίνεται όλο και πιο εμφανές. Οι Barclays και Credit Suisse προτείνουν να επικεντρωθούμε στα δυνατά κέρδη και την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ οι πιο σκεπτικοί λένε ότι οι οικονομικές προοπτικές είναι λιγότερο υποσχόμενες, καθώς ο Τραμπ μετακινείται από την δημοσιονομική δυναμική στον εγχώριο προστατευτισμό.

Κλείσιμο
Η Barclays είναι κατά της αναμονής για επενδύσεις σε μετοχές μέχρι την επόμενη αμερικανική ύφεση, λέγοντας ότι αν και η χώρα απέχει μόλις ένα χρόνο από τη μεγαλύτερη περίοδο οικονομικής επέκτασης, δεν υπάρχει στατιστική σχέση ανάμεσα στο μήκος του οικονομικού κύκλου και την ύφεση.

Όσον αφορά τις κορυφαίες επιλογές της, η Barclays είναι υπέρ των ευρωπαϊκών μετοχών και ειδικότερα των τραπεζών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης