Συμφωνία 1,275 δισ. δολαρίων για το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ υπέγραψε η Energean

Συμφωνία 1,275 δισ. δολαρίων για το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ υπέγραψε η Energean

 Για το θαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου

Συμφωνία Χρηματοδότησης ύψους 1,275 δισεκ. δολαρίων για τηνανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Καρίς στο Ισραήλ υπέγραψε με τέσσερις διεθνείς τραπεζικούς ομίλους η EnergeanIsrael, όπως ανακοίνωσε η EnergeanOil&Gas.

Πρόκειται για τις MorganStanley, Natixis, BankHapoalimκαιSocieteGenerale, οι οποίες έχουν τον ρόλο των MLAs (MandatedLeadArrangers) στην συμφωνία που αποτελεί την κύρια χρηματοδοτική πηγή για την ανάπτυξη του διαπιστωμένου θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη διάρκεια της επόμενης τριετίας, καθώς η έναρξη παραγωγής από το Καρίς τοποθετείται στις αρχές του 2021.

Η συγκεκριμένη συμφωνία δημιουργεί ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για την λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης (FinalInvestmentDecision – FID) για τη συνολική ανάπτυξη των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν, τα οποία περιέχουν διαπιστωμένα δυνητικά (2C) αποθέματα 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 32,8 εκατ. βαρέλια ελαφρών ρευστών υδρογονανθράκων.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου EnergeanOil&Gas, δήλωσε σχετικά:

«Η συμμετοχή τεσσάρων διεθνών τραπεζικών ομίλων στη Συμφωνία Χρηματοδότησης συνιστά μία ακόμη ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης προς την Energean και το σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ. Οι ταμειακές ροές από την ανάπτυξη του project έχουν διασφαλισθεί σε μακροπρόθεσμη βάση μέσω των ήδη υπογεγραμμένων συμβολαίων με 12 μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές στην ισραηλινή αγορά για την προμήθεια συνολικά 4,2 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.

Επιπλέον, η Energean υπέγραψε με τον διεθνή κατασκευαστικό όμιλο TechnipFMC συμβόλαιο ύψους 1,36 δισεκ. δολαρίων για την κατασκευή Πλωτής Μονάδας Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO). Η Μονάδα θα έχει δυνατότητα για ετήσια παραγωγή 8 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, παρέχοντας την  προοπτική για επιπλέον παραγωγή φυσικού αερίου στο μέλλον από τις άλλες άδειες που κατέχει η Energeanστο Ισραήλ ή από γειτονικά πεδία σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιφερειακή αγορά.

Η Energean βρίσκεται σε διαδικασία άντλησης των υπόλοιπων απαιτούμενων κεφαλαίων για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν από την κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE). Παράλληλα, προχωρούμε με το πρόγραμμα περαιτέρω επέκτασης της παραγωγικής μας βάσης και τα σχέδια ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου να διασφαλίσουμε την επόμενη φάση ανάπτυξης για την εταιρεία»


Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η EnergeanOil&Gas υπέγραψε συμφωνία με τέσσερις διεθνείς τράπεζες, για την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος ανάπτυξης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων Πρίνος, Βόρειος Πρίνος και Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας, καθώς και με την BP, για την επέκταση έως τον Νοέμβριο του 2025 της συμφωνίας πώλησης του πετρελαίου που παράγεται από τη Λεκάνη του Πρίνου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Constructi

Μελέτες  του ΙΟΒΕ επισημαίνουν τα αίτια της αρνητικής αυτής πορείας του κλάδου, τον σημαντικό βαθμό επηρεασμού της οικονομίας της χώρας από την πορεία του και τα αίτια που η οικονομία μένει καθηλωμένη, ακόμη και μετά από 10 χρόνια

oures

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας - Από 200 έως 4.690 ευρώ το όφελος από τις μειώσεις στις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες  - Δείτε πίνακα με τις μειώσεις για κάθε εισοδηματικό κλιμάκιο

12
solts_main

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επισήμανε ωστόσο: «Τα περιθώρια κίνησης έχουν γίνει κάπως μεγαλύτερα, αλλά βεβαίως δεν είναι απεριόριστα, κυρίως λόγω του μεγέθους των προβλημάτων» - Κοιτώντας προς τη... Ρώμη, χαρακτήρισε «σοφή» τη στάση της Ελλάδας να κάνει διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 

12